L'arrest d'una persona en una urbanització del carrer Grup Jaume d'Urgell de Mollerussa aquest diumenge a la tarda va desencadenar una baralla tumultuària entre veïns i Mossos d'Esquadra per tal d'evitar que se l'emportessin a comissaria. Els seus esforços van ser en va, però, ja que l'enfrontament va acabar amb dues detencions: la del primer acusat i la d'una de les persones que van intentar impedir-lo, ambdós de nacionalitat espanyola. Durant l'aldarull, sis agents dels Mossos van resultar ferits lleus, i també van haver d'intervenir efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per apaivagar la multitud. 

Segons ha avançat el diari Segre, la persona per la qual van acudir originàriament els policies estava acusat d'haver provocat disturbis i haver participat en baralles i altres actes delictius durant les darreres setmanes tant a Mollerussa com a altres municipis del Pla d'Urgell. De fet, ja havia estat detingut en anteriors ocasions per aquests fets, i acumulava una llarga llista d'antecedents. Els altres arrestats, també de nacionalitat espanyola, estan acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat i obstrucció a la justicia.

Els Mossos van blindar la zona durant la nit 

Arran d'aquest conflicte, els Mossos d'Esquadra van romandre als voltants d'aquesta urbanització amb dues furgonetes, vigilant durant tota la nit que no es produïssin nous altercats per part dels veïns i familiars dels dos arrestats. Per altra banda, la policia catalana fa setmanes que du a terme un dispositiu de vigilància per aquesta zona de Mollerussa, ja que, durant els últims temps, han detectat un augment de problemes i actes violents per aquest barri. 

De fet, el passat 17 d'octubre, una operació contra un grup terrorista d'ultradreta, Combat 18, va acabar amb la detenció de dues persones en aquest municipi, acusats de pertànyer a aquesta banda violenta i per tinença d'armes il·legals al seu domicili.