Hi ha jocs que poden ser molt perillosos i, fins i tot, mortals. Un d'ells és el que aquest dimarts va fer un nen de 10 anys a Mollerussa, al Pla d'Urgell, i que va estar a punt de costar-li la vida. Els fets van tenir lloc durant la tarda, quan el menor estava jugant amb els seus germans petits a casa seva i es va penjar pel coll d'un dels mobles del domicili amb una corbata. El nen va començar a tenir dificultats per poder respirar, es va començar a asfixiar i va acabar perdent el coneixement davant la mirada dels seus germans, que no podien fer res.

Un adult que hi havia al domicili, va veure la situació abans que fos massa tard, va rescatar el nen perquè no morís asfixiat i va trucar al telèfon d'emergències 112 per alertar del succés. Efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins a l'immoble per atendre el menor i va ser traslladat en primera instància al CAP de Mollerussa perquè rebés atenció mèdica. Tot i això, poc després, va ser evacuat en ambulància fins a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu. A hores d'ara, es desconeix com es troba.

Un accident mentre jugava amb els seus germans

Els mateixos efectius sanitaris del SEM van alertar dels fets als Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins al domicili i van obrir una investigació per esclarir que havia passat. Després de parlar amb els pares dels menors i recollir diversos indicis, la principal hipòtesi és que el nen estava jugant amb els seus germans quan es va penjar de moble amb la corbata sense pensar en el risc que comportava. De manera accidental, es va començar a quedar sense respiració i va perdre el coneixement. Per sort, la ràpida intervenció de l'adult va evitar que pogués acabar en una autèntica tragèdia.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, no hi ha constància que estigués fent cap repte viral de les xarxes socials. De fet, es tracta d'un nen de 10 anys i germans més petits, així que cap d'ells encaixa amb el perfil d'aquest tipus de casos, en què els menors implicats acostumen a ser més grans, principalment adolescents.