Fa pocs dies era a Reus on es veien imatges preocupants d’una baralla al mig del carrer, fins i tot amb trets. Ara toca a Badalona, a l’àrea metropolitana de Barcelona, on un grup d’homes de nacionalitat pakistanesa es van barallar a cops de matxet aquest diumenge a la plaça Roja, al barri de Sant Roc. L’enfrontament es va iniciar de nit, tal com consta a l’atestat policial, i es van fer servir armes blanques estil matxet, de grans dimensions. Cinc persones van resultar ferides, una d’elles molt greu, que fins i tot va quedar inconscient, i els Mossos d’Esquadra van poder detenir set persones.

 

Per causes que ara estan sent investigades, dos grups nombrosos de persones, tots de nacionalitat pakistanesa, van iniciar un enfrontament al mig del carrer, en aquesta plaça del poc tranquil barri de Sant Roc de Badalona. Tal com es pot veure en aquest vídeo d'ElCaso.cat, durant la baralla es van fer servir armes blanques de grans dimensions. L’enfrontament es va saldar amb cinc ferits per talls.

Un dels ferits va haver de ser traslladat, molt greu, pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital amb ferides a la zona del coll, a la part superior de la cama i també a la zona de la panxa. Els altres quatre ferits tenien ferides d’arma blanca també en diversos punts del cos.

Badalona 001
Imatges d'un dels ferits a la baralla de Badalona / Cedida

Investigació oberta

La Unitat d’Investigació dels Mossos de Badalona s’ha fet càrrec de les investigacions per aclarir què va motivar la baralla i poder també aclarir el paper dels cinc ferits i dels set detinguts. Els homes van poder ser arrestats quan els Mossos d’Esquadra es van desplegar a la zona amb patrulles de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) i ordre públic ARRO. No és el primer cop que persones d’aquesta nacionalitat, molt nombrosos en aquesta zona de la ciutat de Badalona, frontera amb Sant Adrià i el riu Besòs, s’enfronten de manera violenta a la via pública.

Badalona 002
Imatge d'un dels ferits, amb una lesió greu a la cama / Cedida