Feia setmanes que els Mossos de tot Barcelona anaven darrere d’un grup de lladres que assaltaven hotels i s’escapaven, a gran velocitat, amb motocicletes robades. La setmana passada un dispositiu coordinat entre agents de les Unitats d’Investigació de les comissaries de l’Eixample, Gràcia i Sarrià- Sant Gervasi van poder arrestar-los. Es tracta de dos homes, els dos de nacionalitat espanyola, amb molts antecedents i de 35 i 37 anys. Un d’ells estava escapolit d’un centre penitenciari, on no va tornar després d’un permís, i l’altre estava en règim obert. 

Més de 10.000 euros robats en pocs mesos

Els dos lladres, des de principi de 2023 han comès nou atracaments i han sostret gairebé 10.000 € en establiments, sobretot hotels, de l’àrea metropolitana de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra tenien en marxa un dispositiu per prevenir aquest tipus d’assalts en hotels i aquest passat divendres, al voltant de les dues de la matinada, es va rebre l’avís d’un assalt.

Els agents van poder interceptar els dos lladres que en ser sorpresos van oferir una resistència activa i molt violenta que va acabar amb tres agents ferits. Els lladres van fer caure una motocicleta dels Mossos, van colpejar un vehicle de paisà i van fugir del lloc a peu. Els tres agents ferits van patir lesions a conseqüència de la caiguda de la motocicleta, talls profunds als dits i contusions diverses. Els agents van poder recuperar la roba i cascos de motocicleta que havien utilitzat en els assalts, dos ganivets de cuina i una caixa forta i diners en efectiu que acabaven de sostreure d’un hotel.

Utilitzaven sempre el mateix modus operandi per actuar. Es desplaçaven amb una motocicleta sostreta per fugir del lloc dels fets a gran velocitat, conduïen de manera temerària i posaven en risc la circulació dels vehicles i la seguretat dels vianants. Intimidaven les seves víctimes amb un ganivet de grans dimensions per endur-se la recaptació i si podien sostreien la caixa forta. A l’hora d’accedir a l’interior de l’establiment no es treien el casc, que sempre era fosc, i vestien amb roba negra per evitar ser identificats a partir de les imatges enregistrades pels sistemes de videovigilàncies dels diferents establiments hotelers, segons han explicat els Mossos d’Esquadra.

Tornen a la presó

No descansaven massa. En tres mesos, i segons la investigació policial, van cometre nou robatoris violents, sis en hotels, un establiment d’alimentació, una farmàcia i un estanc. En un dia, i en només una hora de diferència, van cometre dos atracaments. En un dels assalts, amb la revisió de les càmeres de seguretat, els Mossos d’Esquadra els van poder identificar, i els hi van poder seguir la pista, fins aquest divendres, que van poder ser identificats, localitzats i detinguts. Els dos detinguts, després de passar a disposició judicial, van tornar a la presó.