Controlar el territori és clau. Fa dies que el remor de fons ho anunciava i ahir ja va saltar tot pels aires. La guerra pel control del barri de Sant Josep Obrer de Reus, a la capital del Baix Camp, ha encès totes les alarmes als Mossos d’Esquadra després d’un incident registrat ahir que va acabar, al mig del carrer, amb una batalla campal, tal com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat.

 

La guerra oberta entre una part del col·lectiu marroquí que habita al barri i un grup de famílies d’ètnia gitana va esclatar després de la trucada al 112 per part d’una persona que assegurava que, fora d’horari, hi havia una botiga oberta. Quan la patrulla va arribar al lloc va descobrir que el que realment hi havia en aquesta suposada botiga era una plantació de marihuana controlada per un clan gitano i van ser els seus contrincants al barri, amb el rerefons del tràfic de drogues, els que van servir en safata de plata la plantació a la policia.

Aquest fet va desencadenar amb un enfrontament, que tal com es veu en el vídeo que acompanya aquesta notícia, va acabar amb corredisses pels carrers del barri, cops als cotxes i també trets. Els Mossos d’Esquadra no han trobat, a la zona de l’incident, beines i sospiten que les detonacions que es poden sentir al vídeo es van fer amb armes de fogueig; tampoc consta cap persona ferida. 

Reforç de la presència policial a la zona

Per tal d’evitar rèpliques i intentar recuperar la calma, la policia va desplegar a la zona efectius d’ordre públic de l’ARRO del Camp de Tarragona, a més de reforçar la presència d’agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Reus i de la Guàrdia Urbana de la ciutat. L’enfrontament no està resolt. Aquesta i les nits que venen es mantindrà l’increment de vigilància a la zona per intentar controlar aquesta guerra oberta entre els dos col·lectius pel control del barri

El control del barri de Sant Josep Obrer

El barri de Sant Josep Obrer, a la zona est de la ciutat, és una zona de cases baixes molt problemàtica, amb presència habitual de persones que es dediquen, entre altres coses, al tràfic de drogues. Ha sigut habitualment un indret de la capital de Baix Camp controlat per dos clans familiars d’ètnia gitana, però els darrers mesos, i s’ha vist amb un increment d’enfrontaments directes, un grup organitzat de persones de nacionalitat marroquina té atemorits als seus rivals. Aquest barri, que està situat davant de l'Hospital Sant Joan, també és lloc recurrent de batudes policials per desmantellar plantacions de marihuana i punts de llum punxada de manera irregular.