Un home ha disparat contra la seva família i ha deixat el seu nebot, un adolescent de quinze anys, i la mare d'aquest, ferits de gravetat a Ceuta. L'atacant, que s'ha donat a la fuga després de disparar als seus familiars directes, està en cerca i captura per part de la Guàrdia Civil. 

Els fets van tenir lloc la tarda d'ahir divendres, vint-i-u de maig, a la zona de Casas Nuevas, situada al barri de Príncipe Alfonso, comunament anomenat "barri del Príncipe". Els veïns de les víctimes van alertar les forces de seguretat després de sentir diversos trets en una casa propera. En arribar els agents, van trobar dins l'habitatge una dona i el seu fill, un adolescent d'entre catorze i quinze anys, ferits de gravetat a causa dels trets que poc abans els havia disparat el tiet del noi. Segons apunten les primeres investigacions, una disputa prèvia a causa d'una herència va ser el detonant perquè l'home obrís foc contra els seus familiars. 

El jove estava protegint la seva mare

Tal com han apuntat fonts policials a l'Agència EFE, el tiroteig estava motivat per una disputa prèvia que van mantenir les tres persones involucrades en l'incident. Segons sembla, l'home i la dona estaven discutint pel cobrament d'una herència familiar. Enmig de la discussió, l'home va disparar contra la dona, causant-li una ferida greu al tòrax. A continuació va aparèixer el fill d'ella i nebot d'ell, un jove d'entre catorze i quinze anys que, en un acte heroic, va posar-se entremig dels dos per tal de protegir la seva mare de futurs dispars. El seu tiet, però, va disparar també contra ell, rebent el noi un tret al cap. L'atacant va fugir just després de disparar contra la seva família, deixant-los ferits greument. 

L'atacant va fugar-se després del tiroteig

Just després de tirotejar la seva família, l'home es va fugar ràpidament amb l'arma i està en parador desaparegut. Els veïns de la zona, en sentir la disputa i els trets, van alertar la policia, que es va personar al lloc de l'incident amb patrulles de la Policia Nacional i els serveis d'emergències mèdiques. Allà, van poder comprovar que l'estat de les dues víctimes era molt greu i van evacuar-les a l'Hospital Universitari de Ceuta. La Policia Nacional ha obert una investigació per tal de detenir el tiet com a presumpte autor dels trets. Els agents han confirmat que tenen el presumpte culpable "plenament identificat", després que analitzessin l'escena del crim i recollissin diverses proves determinants, com ara els casquets de bala.

Mare i fill, entre la vida i la mort

El menor continua, per ara, ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital Universitari de Ceuta en estat greu. No obstant això, segons apunta el mitjà El Faro de Ceuta, el menor està intubat i s'està preparant la seva evacuació a un altre hospital. La mare del noi, per altra banda, va haver de ser evacuada ahir a la nit a l'Hospital Porta del Mar de Cadis, amb pronòstic reservat

El barri del Príncipe, un dels més perillosos d'Espanya

Els veïns de la zona, tot i que van alertar ràpidament a la policia en sentir els trets i van mostrar una gran col·laboració ciutadana, assenyalen que estan farts de la inseguretat de la zona. Poques setmanes abans, a la mateixa zona, es va produir un altre tiroteig (motivat per causes molt diferents de les d'aquest incident) que va acabar en la tràgica mort d'un noi menor. El barri del Príncipe és considerat un dels més perillosos d'Espanya, ja que hi abunden grups criminals dedicats al narcotràfic, les armes de foc i incidents com robatoris o atracaments.