L'individu que va apunyalar per l'esquena el vigilant de seguretat privada de l'estació dels FGC d'Igualada (Barcelona) ha estat localitzat i detingut pels Mossos d'Esquadra. El detingut va fugir després de, presumptament, haver etzibat dues ganivetades al guàrdia de seguretat privadaen uns fets que van succeir el passat dijous dinou de maigEls agents dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal de localitzar i identificar el presumpte agressor; finalment, la detenció es va produir el passat divendres vint de maig a la nit. 

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, va informar durant una roda de premsa que havien identificat i localitzat el presumpte agressor del vigilant de seguretat de l'estació d'Igualada. Hores després, la policia catalana en va confirmar la detenció a través del seu perfil oficial a Twitter, catalogant l'operació de "detenció rellevant". El detingut és un jove de vint anys de qui no han transcendit més detalls, més enllà que es tracta d'un individu força conegut a la ciutat. 

El presumpte agressor havia discutit amb el vigilant

Tal com va saber ElCaso.cat el mateix dia de l'incident, l'agressió estava motivada per una discussió prèvia entre el presumpte atacant i el vigilant de seguretat. El jove hauria intentat agafar un ferrocarril sense el corresponent bitllet i el guàrdia de seguretat, en veure-ho, va cridar-li l'atenció i el va expulsar de l'estació. Això va succeir poc abans de dos quarts de tres de la tarda, que va ser quan els Mossos van rebre l'avís d'un apunyalament a l'estació de ferrocarrils de la capital de l'Anoia. 

L'atacant va apunyalar el vigilant dues vegades per l'esquena

Instants després de la baralla entre el presumpte atacant i el vigilant de seguretat, aquest es trobava a les portes de l'estació parlant amb una companya. En un moment, el guàrdia es col·loca d'esquena a la porta d'entrada, encarat a les màquines que validen els bitllets. En aquell precís instant, i aprofitant que l'home està distret, un jove amb gorra i mascareta apareix, etziba dues ganivetades per l'esquena al vigilant, i fuig corrent. Les càmeres de vigilància de l'estació van captar la seqüència completa de l'agressió, que amb prou feines es va allargar deu segons. En el vídeo, es pot observar que tant el vigilant agredit com la seva companya estan visiblement confosos davant els fets. La víctima va ser traslladada a l'Hospital d'Igualada, on van determinar que les ferides, causades per una arma blanca, no afectaven cap òrgan vital i que eren de caràcter més aviat lleu. 

El vídeo de l'agressió captat per les càmeres de seguretat de l'estació de FGC d'Igualada mostra com un individu clava dues ganivetades per l'esquena al vigilant de seguretat i fuig. 

Els Mossos van identificar el presumpte agressor en poques hores

Els agents dels Mossos d'Equadra van obrir immediatament una investigació per tal d'esclarir els fets i identificar i localitzar l'agressor. La gravació de les càmeres de seguretat no permet apreciar cap tret característic de l'agressor, ja que anava tapat amb una gorra i una mascareta, però en menys de vint-i-quatre hores de l'agressió, els Mossos encarregats de la investigació han aconseguit detenir el presumpte agressor. Tal com han confirmat els agents, el presumpte agressor és un jove de vint anys força conegut a Igualada, però no han proporcionat més detalls sobre la seva identitat. Es tracta d'un incident que se suma a la llista de queixes que formula el sindicat de seguretat privada de Catalunya, que des de fa mesos reclama major protecció i més contractacions de vigilants de seguretat a les estacions ferroviàries catalanes. Recentment, un vigilant del metro de Badalona va resultar ferit en ser agredit amb una porra per una usuària.