L'Escola Esportiva Guineueta de Nou Barris, a Barcelona, denuncia agressions a la seva afició i veïns per part dels seguidors de la Unió Esportiva Sant Andreu, també de la capital catalana, que es van enfrontar el passat diumenge en un derbi de futbol.

Batalla campal durant un partit de Tercera RFEF a Barcelona

Tot ha estat fet públic per la junta directiva de l'EE Guineueta, que ha emès un comunicat denunciant els fets, que van tenir lloc diumenge, 17 d'octubre, abans de la celebració d'un partit de Tercera Divisió RFEF que havia d'enfrontar aquest equip amb la Unió Esportiva Sant Andreu. La rodalia de l'estadi Narcís Sala es va convertir en un camp de batalla que va acabar amb diversos ferits.

Segons el club de Nou Barris, districte barceloní, abans de la competició i "sense cap provocació prèvia, integrants del grup radical de la Unió Esportiva Sant Andreu, coneguts com a Desperdicis, van procedir al llançament indiscriminat d'ampolles i cadires contra alguns membres del grup d'animació Comando Guineueta així com a altres socis i sòcies, veïns i veïnes del nostre barri, inclosos nens i nenes, amb agressions físiques i un furt".

Agressions, furts i insults entre l'afició del Sant Andreu i Guineueta

Aquestes agressions, físiques i verbals, continua el document, es van allargar durant el partit, amb increpades i insults cap als seguidors de la Guineueta.

En aquest moment, l'afició de Nou Barris va respondre verbalment a les provocacions, però la intervenció dels Mossos d'Esquadra va impedir un enfrontament físic.

La policia catalana, de fet, ja investiga la baralla, i la Guineueta ha posat en coneixement de l’Oficina de l’Esport dels Mossos d’Esquadra aquests fets, per tal que prenguin les mesures adients.

Així mateix, la directiva de l'escola esportiva ha aprofitat per remarcar la cordial relació amb la junta del Sant Andreu, que a més esperen que prengui “mesures ràpides i contundents contra els autors d’aquests fets presumptament delictius”.

Baralla multitudinària a Premià de Mar

Cap de setmana mogut al futbol català. Aquest cap de setmana, una altra baralla, que va ser provocada per un grup de joves després d'un partit entre el Premià de Mar (Mareseme) i la Fundació Terrassa (Vallès Occidental) va acabar amb la intervenció de sis dotacions policials, entre Mossos i Policia Local, per dissoldre els aldarulls. 

Diversos pares, jugadors i persones externes van estar implicats i tot va desembocar en agressions i insults.

Fins i tot tres agents de la policia catalana van resultar ferits lleus i es va produir la detenció de dues persones, un jugador del Premià i el seu pare, acusats d'atemptat i resistència a l'autoritat. L'home, a més, portava cocaïna quan el van escorcollar.