La banda del Range Rover ha tornat a actuar aquesta nit a Barcelona. No s’acaben els cotxes d’aquesta marca i no s’acaben els botigues que poden saquejar els lladres que fan encastaments amb aquests cotxes que sostreuen de la via pública o de concessionaris, com aquest passat cap de setmana a Torredembarra. Aquest nit, i segons pot avançar ElCaso.cat, la banda del Range Rover han assaltat dues botigues de luxe del centre de la capital de Catalunya. Al voltant de les dotze de la nit han atacat la botiga de roba i complementes de luxe Valentino, al passeig de Gràcia, on s’han endut material, tot i que encara no s’ha pogut aclarir quant. 

Poca estona més tard, els lladres han assaltat la botiga de Louis Vuitton​, a l’avinguda de la Diagonal, a la planta baixa del Corte Ingles. Els lladres han encastat un cotxe contra l’aparador amb la intenció d’emportar-se els objectes de gran valor que hi havia exposats, però, segons fonts del centre comercial, la seguretat privada i l’actuació dels Mossos d’Esquadra, ha evitat l’assalt, que ha quedat en temptativa. Han abandonat un dels cotxes que han fet servir, un Range Rover de color blanc, i han escapat amb un altre cotxe, també un Range Rover.

Corte ingles Barcelona Mossos
Imatge de la zona de l'assalt, tapat, a l'avinguda Diagonal / GRS

Escapen a gran velocitat per la ronda de Dalt

Poca estona després del segon assalt, una patrulla de la policia catalana ha detectat el cotxe, a gran velocitat, per la Ronda de Dalt, en direcció al Prat. Tot i això, però, no l’han pogut aturar, anava a 200 quilòmetres per hora, una velocitat d’escàndol. 

Com en tots els assalts que fa aquesta banda -o bandes- que fan servir Range Rover per assaltar botigues de luxe i establiments de tota mena per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per recollir imatges i indicis que puguin ajudar a identificar-los i detenir-los. Ara per ara, però, sembla que està sent impossible, si bé les àrees d’investigació de la policia catalana, en col·laboració amb unitats centrals, estan fent avenços en les investigacions. 

Fan servir extintors per escapar de la policia

La setmana passada, tal com va avançar ElCaso.cat, amb els mateixos cotxes, van saquejar quatre cops botigues d’Òptica Universitària. Van assaltar també un concessionari de luxe a Torredembarra, on van robar un cotxe d’aquesta mateixa marca i model. Feia algunes setmanes que no havien actuat i que estaven desapareguts, però han tornat en força.

WhatsApp Image 2022 05 26 at 11.11.57
El vehicle que van poder interceptar els Mossos d'Esquadra, aquest dilluns / CME

Just dilluns a la matinada els Mossos d’Esquadra van interceptar un d’aquests cotxes per la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Una patrulla va observar un cotxe d’aquest tipus amb diversa gent a l’interior. Van iniciar seguiment i quan els presumptes lladres van veure la policia van començar una fugida a gran velocitat per la Diagonal en direcció a la Ronda de Dalt. Per tal d’evitar l’acció policial, els ocupants del cotxe van disparar extintors. Finalment, van abandonar un cotxe, un Range Rover de color vermell, i van escapar amb un altre dels vehicles.

De moment, no consta cap detingut. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra asseguren que la banda està formada per un gran grup de persones que estan molt ben organitzats, per fer vigilàncies, robatoris de vehicles, els assalts i també col·locar el material robat.