Més encastaments al centre de Barcelona. En pocs dies uns lladres han buidat tres botigues d’ulleres del centre de Barcelona amb el mateix modus operandi, els encastaments. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tres botigues d’Òptica Universitària han estat assaltades durant la darrera setmana encastant un cotxe contra l’aparador. Els lladres han pogut accedir a l’interior i han buidat l’aparador i els taulells, emportant-se, sobretot, ulleres de sol d’alt valor de marques conegudes, que, segons fonts de la policia catalana, treuen del país i les posen a la venda al mercat negre a França

 

El primer assalt va ser la matinada de dissabte passat, 14 de maig. Un Range Rover va encastar-se contra l’aparador de la botiga d’aquesta coneguda cadena d’òptiques a l’avinguda de la Diagonal, número 637, a la rotonda de l’hotel Sofia, -imatges en vídeo que es poden veure en aquesta notícia- entrant pel sud a la capital. Segons han explicat fonts coneixedores del cas, els lladres es van emportar entre 350 i 400 ulleres, amb un valor de preu de venda que supera els 50.000 euros. La mateixa nit, amb el mateix cotxe, els lladres van creuar Barcelona i al voltant de les cinc de la matinada van assaltar la botiga que la marca té a la zona de Glòries, a l’avinguda de Diagonal número 203. Allà no van poder rebentar el vidre de l’aparador, però van poder accedir-hi igualment. El valor de les ulleres robades va pujar fins als 20.000 euros. Es van endur unes 200 ulleres, la meitat del robatori de feia poca estona. Sobretot els lladres es van emportar ulleres de sol de marques VIP com, per exemple, Ray Ban.

Aquesta matinada, un nou assalt

Aquesta matinada, divendres 20 de maig, Òptica Universitària ha tornat a ser víctima d’un nou assalt, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els lladres, amb el mateix cotxe, que els Mossos d’Esquadra està investigant si fins i tot és el mateix que els lladres van utilitzar que la setmana passada, han intentat tornar a entrar a la botiga de Diagonal 637.

Un vigilant de seguretat contractat per l’empresa ha frustrat l’assalt. Més tard, però, els lladres han encastat el cotxe contra la botiga que té la mateixa marca a passeig de Sant Joan cantonada amb el carrer de la Indústria, també al centre de Barcelona. En aquest cas els lladres han pogut accedir fins a l’interior de la botiga i s’han emportat un bon nombre d’ulleres. El valor del botí, a hores d’ara, encara no s’ha pogut calcular. 

Investigació en marxa

Els Mossos d’Esquadra de la regió de Barcelona tenen oberta una investigació per identificar i detenir els lladres, que es creu que formen part de la mateixa banda, pel modus operandi i també pel cotxe que han fet servir pels tres assalts que s’han registrat fins ara. De moment, però, fonts de la policia catalana confirmen que tenen una investigació oberta, però no han aclarit si hi ha avenços o si tenen alguna pista sobre qui hi ha darrere d’aquests fets.

La matrícula del cotxe que s’ha fet servir aquesta matinada sembla francesa, segons les imatges de les càmeres de seguretat. No és el primer cop que lladres aprofiten aquests cotxes d’alta cilindrada, força i potència per cometre robatoris a la ciutat de Barcelona. Els Range Rover permeten accedir amb força, encastant el vehicle contra l’aparador, i també fugir en el cas de ser enxampats per la policia.