Desarticulen una perillosa banda que estava planejant un assassinat a Madrid. Els seus líders, des de Barcelona, reclutaven menors per implicar-los en el crim i ja tenien contractats els sicaris. L'assassinat era imminent, però els han aconseguit detenir.

La banda afroamericana Los Bloods, una de les més perilloses

Tot va començar quan els agents de la Guàrdia Civil van tenir constància que la banda afroamericana Los Bloods, una de les més perilloses i que ja fa gairebé 20 anys que opera a Espanya, estava planejant un assassinat a Madrid.

"Porteu els menors", deien els caps de la banda des de Barcelona, que volien implicar els nens en aquest crim. De fet, ja tenien contractats els sicaris i últim pas per executar l'assassinat era trobar un cotxe amb el qual poder fugir del lloc dels fets després del crim, segons explica NIUS.

 

L'any 2010, els policies van desarticular la banda i el líder va ser condemnat a 17 anys de presó per ordenar a dos adolescents que assassinessin un antic membre de la banda que volia sortir d'aquest grup de delinqüents i, quan va aconseguir el tercer penitenciari, els seguia donant ordres i van reprendre la seva activitat delinqüencial. 

Els principals operatius es feien des de Barcelona

Tot i que molts dels seus integrants estaven a Álava, Guipúscoa, Navarra i la Rioja, els principals operatius es planejaven des de Barcelona, on vivia el principal cap de la banda, des d'on estaven planejant un assassinat a Madrid.

Los Bloods són una de les bandes criminals afrollatines més perilloses d'Espanya i, tot i que en un principi només estava formada per persones sud-americanes, a poc a poc s'hi han anat sumant membres de diverses nacionalitats amb un denominador comú: pertanyen a famílies desestructurades i es troben en situació de vulnerabilitat, fet que els fa més susceptibles d'unir-se a aquesta banda criminal.

Los Bloods / Guardia Civil

Ingressen a presó 11 membres de Los Bloods, una banda criminal molt perillosa que estava planejant un assassinat a Madrid / Guàrdia Civil

Molts dels seus integrants són menors d'edat

La majoria dels seus membres tenen entre 14 i 25 anys: el nombre de menors que pertanyen a la banda és molt preocupant i els líders els manipulen perquè comencin a delinquir i abandonar les seves cases.

La Guàrdia Civil ha aconseguit detenir 13 persones implicades i 11 d'elles han ingressat a presó de manera provisional, entre els quals es troba el cap de la banda. Se’ls acusa de ser els presumptes autors de diversos delictes: pertinença a organització criminal, assassinat en grau de temptativa, tinença il·lícita d'armes, diversos delictes contra les persones i contra la salut pública, entre d'altres.

Los Bloods no és l'única banda criminal operativa i, segons expliquen els policies, n'hi ha moltes i la seva activitat ha augmentat considerablement en els darrers anys, fet que suposa un gran risc per la seguretat ciutadana.