Els Mossos d'Esquadra van detenir el 17 d'agost tres homes d'entre 39 i 44 com a presumptes autors d'un delicte contra la salut publica en la modalitat de tràfic de drogues.

Tràfic de drogues a Les Corts

La investigació es va iniciar al mes de març després que arribessin diverses informacions anònimes que afirmaven que un dels detinguts venia droga al detall des del seu domicili ubicat a Les Corts.

Els investigadors no només van corroborar aquestes informacions sinó que també van constatar que disposava de tres col·laboradors que distribuïen la droga als punts on els requerien alguns dels compradors. En ocasions era el principal investigat qui es desplaçava amb vehicles de lloguer amb conductor per fer la distribució de la droga.

Les indagacions policials van permetre establir que el perfil del comprador responia a persones que habitualment es movien en entorns d'oci de l'Eixample i que a causa de la pandèmia de la Covid-19 havien buscat alternatives lúdiques, relata l'ACN. La investigació va posar de relleu que els investigats bàsicament distribuïen cocaïna, speed, Tusi (cocaïna rosa), drogues de disseny com MDMA, amfetamines i ketamina, a més de cànnabis i medicaments fora dels controls sanitaris establerts, especialment estimulants sexuals.

Arrestats i ingrés a presó

El principal detingut, sense antecedents i a qui no se li coneixia cap ocupació laboral ni font d'ingressos legal, prenia moltes precaucions a l'hora de desplaçar-se per subministrar les substàncies amb la finalitat de no ser detectat per la policia. Així disposava de dos trasters, d'un dels quals n'era el titular i un altre a nom d'una tercera persona, que utilitzava per guardar les substàncies ja preparades llestes per a la seva distribució. Poc abans de la seva detenció havia adquirit un pis amb el propòsit d'allunyar l'activitat del seu domicili habitual.

Drogues detenció / Mossos d'Esquadra

Drogues detenció / Mossos d'Esquadra

Entre el 23 d'abril i el 18 d'agost d'aquest 2021 el principal investigat va rebre més de 17.000 euros des d'aplicacions d'intercanvi de diners, tot i que aquesta només era una de les vies d'entrada d'ingressos relacionats amb el tràfic de drogues.

Paral·lelament també subministrava drogues a d'altres traficants. La policia en va aconseguir identificar tres, dels quals els agents en van poder detenir dos. El tercer ja havia ingressat a presó el 24 de juny per altres delictes contra la salut pública.

Els Mossos van fer set entrades simultànies a la ciutat de Barcelona, una de les quals al domicili del principal investigat, als districtes de l'Eixample, Sant Martí i Les Corts. En el decurs del dispositiu els agents van poder arrestar tres homes i van intervenir un total de mig quilo de cànnabis, un quilo d'amfetamina, prop d'un quilo i mig de cocaïna i més de 3 litres d'aquesta substància en presentació líquida; 150 grams d’MDMA i uns 800 comprimits de la mateixa substància; 100 grams de Tusi i 65 de ketamina, a banda de diversos comprimits de medicaments.

Els detinguts van passar dijous a disposició judicial i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó.