Una jove de 27 anys ha mort aquest dimarts després de rebre un tret al cap a la localitat de La Vall d’Uixó (Castelló). La víctima estava embarassada de 37 setmanes i, malgrat no poder fer res per ella, els metges de l’Hospital Clínic Universitari de València han pogut salvar la vida de la seva filla, qui va néixer per cesària i està sana i estable. Les principals teories apuntaven a una baralla en un bar de la ciutat; ara, la Guàrdia Civil assegura que la jove va rebre el tret durant una trifulga relacionada amb el tràfic de drogues.

Una bala perduda

El tràgic incident va tenir lloc aquest dilluns al voltant de les onze de la nit. Després d’ingressar en Urgències del centre de salut de La Vall d’Uixó, la víctima va ser traslladada en una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) a l’Hospital Clínic de València. Poc després d’arribar va entrar en mort cerebral, i els sanitaris no van poder fer res per evitar que perdés la vida.

La Guàrdia Civil va descartar des d'un inici la possibilitat que es tractés d'un cas de violència masclista. Els investigadors van parlar amb els veïns del barri de Carbonaire, escenari dels fets, els qui els van dir que els trets s'havien disparat des d'una furgoneta blanca que va fugir, segons ha avançat El Mundo. No obstant això, els agents van desmentir ràpidament aquesta versió; estan convençuts que la bala que ha posat fi a la vida de la jove no anava dirigida a ella, i que la seva mort ha estat un dany col·lateral d'una baralla per una qüestió de drogues.

Investigació oberta

Els agents continuen la investigació per la línia de la baralla per drogues, tot i que encara no han realitzat cap detenció. El regidor de Policia i Seguretat Ciutadana de la localitat, Javier Ferreres, ha assegurat en un comunicat que "es tracta d'un fet aïllat", tot i que agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local i Nacional estan patrullant els carrers per prevenir qualsevol succés relacionat amb el cas.