La Policia Nacional ha detingut a Elx (Alacant) una parella que s’havia fet passar per representants d’una agència de models amb l’objectiu de captar dones prometent-les una carrera a les passarel·les per a més tard sotmetre-les i obligar-les a treballar com a prostitutes. Segons les investigacions, hi hauria més de 120 víctimes. Als arrestats se’ls imputen els delictes d’agressió sexual continuada, prostitució coactiva i falsedat documental.

Els detinguts havien creat un entramat empresarial al qual estaven adscrites diverses empreses fraudulentes que funcionaven com agències de models o productores de cinema. Per tal d’assegurar-se més credibilitat quan oferien els seus serveis a les dones que intentaven captar, creaven per a cadascuna d’elles un dossier amb fotografies fetes de manera professional. Un cop accedien a firmar un contracte amb aquestes suposades empreses, els detinguts les obligaven sota amenaces a exercir com a prostitutes.

Les obligaven a portar un dispositiu de geolocalització

Una de les víctimes va aconseguir escapar dels proxenetes, i va denunciar els fets a la Policia Nacional, informant-los que havia estat explotada sexualment durant cinc anys. Segons el seu relat, les dones que sotmetien eren obligades a mantenir relacions sexuals de manera continuada amb els seus clients, fins i tot quan es trobaven indisposades. Les víctimes portaven, a més, un dispositiu de geolocalització per garantir que estiguessin disponibles en tot moment. En cas de negar-se, les obligaven sota amenaça de mort i les deixaven sense ingressos.

A banda de tenir-les a disposició dels clients, els arrestats les obligaven a mantenir relacions sexuals també amb ells. Molts cops les forçaven a realitzar pràctiques sadomasoquistes, una mena de prova que havien de passar totes les dones per garantir que deixarien satisfets als clients.

Investigació en curs

Les perquisicions de la policia van permetre identificar, localitzar i detenir els proxenetes. En el marc del dispositiu policial que va acabar amb l’arrest de la parella, es van realitzar diversos escorcolls en locals que regentaven en les localitats d’Elx i Novelda. Gràcies a aquests registres, els agents van poder reunir proves suficients per arrestar-los.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Elx, i es va decretar el seu ingrés a la presó. Mentrestant, la Policia Nacional d'Elx continua investigant, ja que no es descarta que hi hagi més víctimes.