Un home de 83 anys ha estat detingut per, presumptament, assassinar la seva dona, de 82, a Arona (Santa Cruz de Tenerife). No constaven denúncies prèvies per violència de gènere i quan els agents van arribar al lloc dels fets van poder comprovar que la víctima era morta i que ell presentava ferides per arma blanca, motiu pel qual va ser arrestat.

Els fets han passat aquest dimecres a la tarda a la zona de Los Cristianos d'Arona, un municipi de gairebé 80.000 habitants de Santa Cruz de Tenerife. Emergències 112 va rebre l'alerta a les 18:00: els avisaven que havien sentit crits en un domicili del municipi.

Detingut per assassinar la seva parella a Arona, Santa Cruz de Tenerife

Quan van entrar a l'interior de la casa, van poder comprovar que hi havia el cadàver d'una dona de 82 anys amb signes d'haver patit una mort violenta. Al seu costat, hi havia el seu marit: un home de 82 anys que presentava ferides per arma blanca. Per aquest mateix motiu, els agents de la Policia Nacional el van detenir com a presumpte autor d'un assassinat per violència de gènere.

Sense denúncies prèvies per violència de gènere

Han obert una investigació per esbrinar les causes de l'assassinat i, segons la hipòtesi principal, es tracta d'un crim per violència masclista i els agents estan intentant recollir proves per corroborar aquesta teoria. Com la majoria de víctimes de violència masclista, la dona no havia denunciat el presumpte assassí.

A l'espera de passar a disposició judicial

Tant la víctima com el presumpte autor dels fets són de nacionalitat espanyola i no tenen fills menors d'edat. Actualment, l'home continua detingut a l'espera de passar a disposició judicial, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança per un assassinat per violència de gènere.

Policía Nacional / Europa Press
Detenen un avi de 83 anys per assassinar la seva dona a Arona (Santa Cruz de Tenerife) i la Policia Nacional investiga el crim  / Europa Press

Un altre assassinat masclista a Tarancón

Aquest no ha estat l'únic assassinat masclista dels darrers dies. La setmana passada, un home va assassinar la seva parella, de 40 anys, a Tarancón (Conca). La víctima i l'assassí tenien tres fills menors d'edat. En aquest cas sí que existien denúncies prèvies per maltractament, però quan es va celebrar el judici l'home va ser absolt per falta de proves i, mesos més tard, presumptament, va assassinar-la.

Número d'atenció a les víctimes de violència masclista

Si es confirma que el mòbil del crim és la violència masclista, seria el cas número 14 d'aquest 2022 d'una dona que mor en mans de la seva parella o exparella. En cas de ser víctima de violència de gènere, es pot trucar al 016, que ofereix assessorament a les víctimes, és gratuït, té assistència les 24 hores del dia i no deixa rastre a la factura.