Aquest dilluns un home de 38 anys ha estat detingut per assassinar la seva parella, una dona de 43 anys, a Tarancón (Conca). L'arrestat, durant un temps, tenia prohibit apropar-se a la víctima gràcies a una ordre d'allunyament, ja que ella el va denunciar per violència masclista. No obstant això, el jutge no va veure indicis de maltractament i el va absoldre.

Els fets han passat aquest dilluns a Tarancón, un municipi de 15.000 habitants a prop de Conca. L'assassí, cap a les 9:30, s'ha presentat als Serveis Socials i ha confessat el macabre assassinat. Ha estat llavors quan els agents de la Guàrdia Civil l'han detingut com a presumpte autor dels fets.

Els policies s'han desplaçat fins al lloc dels fets, un domicili situat al carrer Ronda de San Julián número 10, i han pogut comprovar que hi havia el cadàver de la víctima amb signes evidents d'haver patit una mort violenta, ja que tenia diverses ferides d'arma blanca. 

Víctima i assassí tenien tres fills de 2, 4 i 5 anys

La dona assassinada tenia 43 anys, era de nacionalitat marroquina i tenia tres fills petits amb el presumpte assassí masclista. Els agents de l'Institut Armat també han pogut comprovar que els tres fills que tenien en comú l'assassí i la víctima  també estaven a l'interior del domicili. Els nens que han quedat orfes tenen 2, 4 i 5 anys.

Ordre d'allunyament suspesa per sentència absolutòria

L'home tenia antecedents per violència de gènere i tenia una ordre d'allunyament suspesa, ja que en el judici el van absoldre i, més tard, presumptament, ha assassinat a la seva parella, convertint-se en la tretzena dona assassinada per violència masclista aquest 2022.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press
La Guàrdia Civil deté un home de 38 anys per l'assassinat de la seva parella a Tarancón (Conca): hi ha una investigació oberta per esbrinar més detalls dels fets / Europa Press

Investigació en mans de la Guàrdia Civil per aquest crim masclista

La Guàrdia Civil té una investigació oberta per esbrinar més detalls d'aquest crim. Actualment, el presumpte autor dels fets continua detingut a l'espera de passar a disposició judicial, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança per un delicte d'homicidi o assassinat per violència de gènere.

Un error judicial va donar peu a l'assassinat d'un nen d'11 anys a Sueca

Fa un mes, un home va assassinar el seu fill d'11 anys a Sueca (València) ho va fer per causar el màxim dolor possible a la seva parella, de qui s'havia separat farta del maltractament constant d'aquest home. De fet, va ser condemnat per violència de gènere, però un error judicial va permetre que veiés al seu fill i que el matés, uns fets que van causar gran commoció.