L'Ava era una nena de 12 anys que fa més de set mesos va ser brutalment assassinada per un adolescent de 14 anys a Liverpool, al Regne Unit. El mòbil del crim va ser un vídeo publicat a Snapchat i ja se sap quina és la sentència: el menor, tot i la seva curta edat, ha estat condemnat a cadena perpètua després de reconèixer el macabre crim d'aquesta nena, que ha causat gran commoció en l'àmbit internacional.

Segons s'explica a la sentència, els fets van passar el desembre de l'any passat en un esdeveniment de llums nadalenques a Liverpool. Va ser llavors quan l'Ava i l'assassí de 14 anys, del qual no ha transcendit la identitat, van començar a discutir.

El desencadenant del crim va ser un vídeo publicat a Snapchat

La discussió va començar perquè l'adolescent va gravar la nena jugant amb un amic i va penjar el vídeo a Snapchat sense el seu permís i, a partir de llavors, es va desencadenar una discussió entre l'Ava i els seus amics i l'assassí. Al mig de la discussió, de cop i volta, l'assassí de 14 anys va treure un ganivet i li va clavar al coll, fet que li va provocar la mort.

Les càmeres de seguretat graven l'assassí de l'Ava White

La Policia de Liverpool va obrir una investigació per saber qui hi havia darrere del crim. Totes les sospites anaven cap al menor de 14 anys, tot i que en un primer moment, ho va negar tot. No obstant això, els familiars de l'Ava van entregar unes gravacions de les càmeres de seguretat on es podia veure clarament que era ell qui l'havia matat. 

Els agents també van trobar restes de sang de la víctima a la roba de l'assassí i va ser llavors quan ho va confessar tot. Segons expliquen els diaris britànics, l'autor dels fets és un nen que, tot i la seva curta edat, no era la primera vegada que presentava comportaments agressius i que era un adolescent molt violent.

Ava White / Archivo
Ava White era una nena de 12 anys que va ser brutalment assassinada per un adolescent de 14 anys / Arxiu

Quan va declarar per segona vegada a la Policia va dir que no volia matar-la i que havia mentit perquè no volia entrar a la presó. El seu advocat, per intentar minimitzar la pena del menor, ha explicat que es tracta d'un nen amb moltes dificultats d'aprenentatge i que, de fet, va a un centre educatiu de necessitats especials.

El nen que va assassinar l'Ava condemnat a cadena perpètua al Regne Unit

En els darrers dies s'ha celebrat el judici i ha estat condemnat a cadena perpètua i, com a mínim, passarà els pròxims 13 anys entre reixes. "Encobrir un assassinat d'una manera tan freda i calculadora... Un nen de 14 anys no hauria de treure-li la vida a una altra nena", diu la germana de la víctima al diari The Mirror, on ha explicat els detalls del crim que ha commocionat el Regne Unit.