Juan Pascual H.P., l'home acusat d'haver assassinat a ganivetades la parella de la seva exdona a Vila-seca, ha estat condemnat a divuit anys de presó. El jurat popular ha considerat provat que l'individu va assassinar a J.J.C, el xicot de la seva exdona, de qui s'havia separat uns mesos abans. El jurat popular també ha condemnat a l'home per violació de domicili, ja que l'acusat va irrompre sense consentiment a la casa on la seva exdona i la seva parella vivien. Finalment, també li han prohibit apropar-se o comunicar-se amb la seva exparella els pròxims vint anys. 

Els fets van succeir el 27 d'agost de l'any 2020, de matinada. L'exparella de l'acusat i el seu xicot estaven dormint a casa seva, situada al municipi de Vila-seca, a Tarragona. Feia poc que la dona s'havia separat de Juan Pascual, amb qui havia compartit una relació de quinze anys i havia tingut tres fills. Aquella nit, mentre la parella dormia tranquil·lament, Juan Pascual va aconseguir entrar a la casa i va arribar fins a l'habitació on tots dos dormien armat amb dos ganivets. A continuació, l'individu va assestar diverses ganivetades a la seva víctima, que resultava ser un amic seu i, a més a més, el marit de la seva neboda. L'home va caure del llit, sagnant, i va morir a causa dels apunyalaments. En aquell moment la dona va despertar-se, i va trobar-se amb el seu xicot mort, i amb el seu exmarit dins l'habitació. 

La condemna ha estat unànime

El jurat popular, format per nou persones, ha condemnat de manera unànime a l'acusat, en considerar provat que va cometre l'assassinat i que va violar el domicili de la seva exparella. La condemna és de disset anys i sis mesos de presó per assassinat amb traïdoria, perquè l'home va atacar la seva víctima quan aquesta no podia defensar-se, ja que estava dormint. A més a més, havia adquirit guants de làtex per tal de no deixar rastre i, en el moment de cometre el crim, va demanar a la seva exdona que deixés les seves empremtes a l'arma homicida.

Quan la Policia Local va arribar al domicili, després de sentir els crits de la dona i la discussió verbal que s'havia produït després del crim, va demanar a tots els habitants de l'immoble que baixessin a la primera planta; l'atacant va obligar a la dona a no dir res. No obstant això, mentre Juan Pascual deia que només havia estat una discussió de parella, la dona va fer senyals als agents perquè pugessin al pis de dalt, on van trobar el cos de la víctima. A continuació, van detenir al Juan, qui va confessar el crim, però sostenint que havia sigut per defensar-se. 

Vila-seca
El domicili on l'exaprella de l'atacant residia amb els seus pares i els tres fills que compartien. La nit dels fets, la dona estava dormint amb el seu nou xicot, quan el seu exmarit va entrar sense consentiment al domicili armat amb dos ganivets i va apunyalar diverses vegades l'altre home, mentre dormia. Les múltiples ferides, a la zona del tòrax i l'abdomen, van afectar els òrgans vitals i van provocar la mort a l'instant de l'home. / Arxiu

Les declaracions de l'acusat no quadren amb els fets

L'acusat ha mantingut en tot moment que va assassinar la parella de la seva dona, però que ho va fer en defensa pròpia. Segons va declarar a principis de maig, es va produir una discussió molt intensa entre tots dos, i l'acusat va apunyalar la víctima perquè "li tenia por". Aquesta versió, tot i ser la que ha mantingut des que van succeir els fets, i motiu pel qual la seva defensa demanava que l'absolguessin, no ha convençut ni al Ministeri Fiscal ni al jurat popular. L'exparella de l'acusat, que també va declarar, va relatar la seva versió dels fets durant el judici, i com va viure aquella terrorífica nit: "Em mirava fixament, vaig perdre la veu per l'estat de xoc, crec que no em vaig moure del llit per la por". 

La Fiscalia sol·licitava una condemna de 21 anys de presó, i l'acusació particular en demanava 25. La sentència, finalment, ha estat de disseny anys i sis mesos de presó, deu mesos de presó per la violació del domicili, la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb la seva exdona i familiars durant vint anys, i multes econòmiques (150.000 i 100.000 euros per a la mare i germana de la víctima, i 750.000 euros per als tres fills de l'atacant).