Des de les onze del matí d'aquest dimecres, el Teatro Español de Madrid acull la capella ardent de l'actriu Verónica Forqué, que es va llevar la vida a casa seva aquest dilluns, deixant el país devastat per la pèrdua d'una de les mítiques "noies Almodóvar".

L'autòpsia de Verónica Forqué confirma el suïcidi

Les alarmes van saltar dilluns, 13 de desembre, al migdia. Després d'esmorzar amb la seva filla María a casa, la protagonista de Kika i Moros i Cristianos, va informar la seva assistenta que anava a dutxar-se.

La dona, en veure que trigava molt més del normal, va decidir tocar a la porta per confirmar que tot estava bé. Sense obtenir resposta, va entrar al lavabo i es va trobar Forqué inconscient a terra.

Verónica Forqué al costat d'|juntament ambAnabel Alonso en 'Kika' / El Deseo

Verónica Forqué amb Anabel Alonso a 'Kika' / El Deseo

Va ser ella qui va alertar els serveis d'emergències, quan va trucar al 112 i a la Policia Nacional alertant d'un intent de suïcidi.

Tanmateix, l'intent es va convertir en realitat i els sanitaris no van poder fer res per salvar la seva vida al pis situat en el número 7 del carrer Víctor de la Serna de Madrid, certificant la mort de l'actriu.

"Asfíxia mecànica per penjament"

Aquest dimecres, a més de l'homenatge a la intèrpret, s'han fet públics els resultats de l'autòpsia i proves forenses, que confirmen que Verónica Forqué es va suïcidar.

A nivell tècnic, va morir per "asfíxia mecànica per ahorcadura", descartant la implicació d'una altra persona en la seva mort i corroborant que al cos no hi havia restes de pastilles o altres substàncies que poguessin haver intervingut en la seva mort, ha detallat El Mundo.

D'onze a quatre de la tarda, els admiradors de la gran actriu podran acudir a donar-li l'últim adeu en el gran homenatge acollit pel teatre madrileny sobre el qual va actuar a Doña Rosita i on va dirigir, el 2020, l'obra Españolas, Franco ha muerto. El torn de la seva família i entorn més proper va tenir lloc aquest dimarts al tanatori de San Isidro de la capital.

'MasterChef Celebrity' i el seu gran llegat

Personalitats com Antonio Resines, Ana Belén, Belén Cuesta, Pepón Nieto o la seva pròpia filla, María Iborra, van assistir a la vetlla. També van acudir els participants de MasterChef Celebrity, que van compartir amb ella la seva última i més polèmica aparició televisiva, de la qual es va haver de retirar de sobte per estar esgotada i exhausta, tal com va explicar en directe el jutge Pepe Rodríguez.

Eduardo Navarrete acudeix|va al tanatori a vetllar Verónica Forqué / EP

Eduardo Navarrete acudeix al tanatori a vetllar Verónica Forqué / EP

Forqué, en el programa de TVE, va passar a ser la Vero, gran amiga d'Eduardo Navarrete i de la resta de concursants, amb els quals també va tenir conflictes a causa dels seus evidents desequilibris mentals, que li van suposar diverses onades d'odi a les xarxes socials.

De fet, la seva participació en el reality de cuina ha estat carn de canó després de la seva mort, ja que tot apunta que la pressió mediàtica i el seu retrat públic la van portar a una recaiguda de la depressió que ja patia.

Rècords als Goya i icona de la salut mental

Avui no se'n va només una icona del cinema espanyol, que va trencar rècords en els Goya, amb quatre estatuetes, sent només igualada, que no superada, per Carmen Maura, altra de les muses d'Almodóvar.

Avui se'n va també una capdavantera de la salut mental, que mai no va tenir pèls a la llengua per parlar dels seus problemes i de les dificultats per superar els trastorns que va patir en diverses ocasions.

A més del Teatro Español, les xarxes socials s'han omplert d'homenatges a la intèrpret de ¿Qué he hecho yo para merecer esto?, que va representar les dificultats de tota una generació de dones al món del cinema i que deixa un llegat més que extens que promet ser etern.