Violència extrema a Gran Canària. Un home ha estat detingut per la Guàrdia Civil després d'amenaçar de mort la seva nòvia al mig del carrer amb una catana davant de diverses persones. El presumpte agressor hauria proferit les intimidacions poc abans d'oferir 4.000 euros a les xarxes socials a qui li digués on es trobava la dona, de la qual també va adjuntar una fotografia. Però sembla que es va adonar del que va fer, i per això, poc després es va atrinxerar amb l'arma blanca al domicili familiar. La intervenció policial va començar quan la víctima va anar a la comissaria d'Agüimes i va denunciar la seva parella per aquests fets.

La dona estava acompanyada de diverses persones en el moment de les amenaces, per la qual cosa comptava amb testimonis dels fets. Un cop feta la denúncia, la Guàrdia Civil va activar el protocol policial d'actuació sobre víctimes de violència de gènere en cas de risc extrem, i l'afectada va quedar sota custòdia policial. A més d'això, els agents van començar la cerca del suposat autor dels fets, que va ser trobat hores després a l'interior de l'habitatge familiar, atrinxerat amb un matxet de grans dimensions. Un cop identificat i localitzat, van activar l'Equip Negociador de la Comandància de Las Palmas, així com patrulles de Seguretat Ciutadana i de la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància).

La catana amb la qual va amenaçar la seva nòvia a Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL
La catana amb què va amenaçar la seva nòvia a Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL

L'agressor va amenaçar els agents, però es va entregar dues hores després

L'home va optar per no rendir-se i continuar amagat i fortificat al pis. Dues hores de negociació amb l'agressor va ser el temps que els efectius de l'Institut Armat van necessitar perquè sortís de l'habitatge. Però, mentre el convencien, l'individu va amenaçar els agents, de manera molt hostil, segons ha explicat la Guàrdia Civil. Finalment, es va entregar i va ser detingut. L'arrestat, juntament amb les diligències policials instruïdes, va ser entregat al jutjat de violència sobre la dona número dos de Telde (Gran Canària). El magistrat va decretar que ingressés a presó

Algunes fotografies de la detenció de l'home a Gran Canària:

Detenció de l'home a Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL
Detenció de l'home a Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL
Agents durant les negociacions al pis de Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL
Agents durant les negociacions al pis de Gran Canària / GUÀRDIA CIVIL