Enxampat un lladre multireincident que atracava botigues de localitats del Baix Llobregat a punta de xeringa infectada de SIDA i amenaçant amb una ampolla de vidre. Les càmeres de seguretat el van delatar i ara el vídeo s'ha fet públic.

Atracaments a punta de xeringa infectada amb SIDA

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà i de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir el passat dilluns 19 d’abril un home de nacionalitat espanyola, de 40 anys i veí de Sant Boi de Llobregat com a presumpte autor de tres robatoris violents a establiments comercials de Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

Robo jeringuilla Llobregat / Mossos d'Esquadra

Un lladre multireincident amenaça els treballadors d'establiments comercials del Baix Llobregat amb una xeringa infectada amb SIDA / Mossos d'Esquadra

Els investigadors van tenir coneixement de dos robatoris amb violència i intimidació, amb unes hores de diferència, en dos establiments comercials dels municipis de Gavà i Viladecans.

El primer dels robatoris va tenir lloc en una farmàcia de Viladecans. Cap a les nou del matí, un home havia entrat a l’establiment i havia abordat per darrere la treballadora, agafant-la pel coll i amenaçant-la amb una ampolla de vidre al clatell. La intenció: endur-se la recaptació de la caixa forta, sense èxit.

Enxampat un lladre multireincident al Llobregat

Només unes hores més tard, cap a les cinc de la tarda, es va cometre el segon robatori en un supermercat Dia de Gavà, que les càmeres van gravar. L’autor del robatori havia amenaçat amb una xeringa a una treballadora, afirmant que li clavaria i li contagiaria la SIDA si no li donava els diners de la caixa registradora.

Gràcies a les gestions d’investigació i a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat, els investigadors van aconseguir acreditar que es tractava de la mateixa persona i que també estava relacionada amb un tercer robatori violent, en una fleca, comès el 18 d’abril, a Sant Boi de Llobregat.

Moments abans del primer robatori, el de Sant Boi, la Policia Local de Gavà havia identificat un home que coincidia plenament amb la descripció de l’autor dels fets.

Ingressa a presó amb 25 antecedents

I llavors, durant la tarda del mateix 19 d’abril, agents  de la comissaria de Castelldefels i de la Policia Local del municipi van localitzar un home que estava manipulant les portes de vehicles estacionats.

En identificar-lo, el lladre, de 40 anys i veí de Sant Boi de Llobregat, es va mostrar molt alterat i va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de desobediència als agents de l’autoritat.

Robo jeringuilla Llobregat / Mossos d'Esquadra

Enxampat per les càmeres de seguretat de diversos establiments, el lladre ha ingressat a presó / Mossos d'Esquadra

Després, els investigadors van aconseguir acreditar que també era el presumpte autor dels robatoris i van detenir-lo pels fets. Amb 25 antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor ha decretat el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta i no es descarta la seva participació en altres robatoris.