L'assalt a un supermercat del Baix Penedès va ser ràpid i sense ferits, tot i l'exhibició d'una pistola per part del lladre. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous 7 de setembre a Tarragona un home de 57 anys com a presumpte autor d'un robatori amb intimidació i contra la seguretat vial. Els fets van tenir lloc poc després de dos quarts de deu de la nit del 15 d'agost a l'establiment Esclat del Vendrell, segons han explicat fonts properes al cas a ElCaso.cat. L'individu va entrar tranquil·lament al comerç d'alimentació i va ensenyar clarament una pistola que portava sota la camisa als treballadors, en to amenaçador, perquè li donessin els diners de la recaptació.

Així va ser l'atracament amb calma però a punta de pistola

L'home, amb guants i ulleres de sol, va apropar-se amb força calma als empleats que es trobaven a les caixes registradores del supermercat, fent indicacions perquè li donessin els diners de la recaptació del dia. De fet, ja estaven advertits, perquè va exhibir una arma de foc curta, per la qual cosa no va necessitar cap violència extrema per part del lladre. L'assaltant va agafar, com es pot veure al vídeo de les càmeres de vigilància de l'establiment, els bitllets que els treballadors coaccionats i amenaçats li donen. Va aconseguir emportar-se un total de 1.500 euros en efectiu i en un temps rècord: poc més de tres minuts. Una vegada amb el botí, va fugir a peu per la porta principal.

 

Els Mossos d'Esquadra, arran d'aquests fets, van obrir una investigació per esclarir el que havia passat. Durant les indagacions, amb una peculiar manera d'actuar del lladre, van arribar a la conclusió que es tractava d'una persona amb experiència delictiva. De fet, aquest havia utilitzat mesures de seguretat durant l'atracament, tenia coneixement de la vigilància del local, els horaris i els diners en efectiu, aproximadament, disponibles. Els agents van aconseguir identificar-lo dies més tard, com un home a qui li constava un ampli historial delictiu en matèria d'atracaments a establiments comercials de característiques similars.

Identificat i detingut a Tarragona

La identificació del presumpte lladre va portar a la seva localització poc després i, amb els indicis incriminatoris i les proves obtingudes, la policia catalana va muntar un dispositiu el passat dijous 7 de setembre i van detenir l'home de 57 anys a la ciutat de Tarragona. Però hi ha més. Durant l'arrest, l'individu anava conduint amb el permís retirat, per la qual cosa també se li va atribuir un delicte contra la seguretat del trànsit. Ja ha passat a disposició judicial.