Les festes del barri d'El Francàs, al Vendrell (Baix Penedès) van acabar amb un nen de 14 anys greument ferit per l'impacte d'un tros de petard al seu ull esquerre. Els fets van tenir lloc el passat 6 d'agost, durant la cercavila de la Mulassa Feixuga, i des de llavors que el noi té l'ull lesionat; segons els metges, és probable que perdi per complet la visió. 

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, la nit de l'accident l'adolescent va acudir amb la seva mare a veure la cercavila que passava, com cada any, pel carrer Pablo Picasso. No van apropar-se molt; de fet, van situar-se a una distància aproximada d'uns 25 metres del foc. En un moment determinat, quan era el torn de la Mulassa Feixuga, van sentir una forta explosió, i diversos trossos de petards i altres elements pirotècnics van sortir disparats cap a on es trobaven, i van impactar en la cara del nen

Lesions molt greus a l'ull 

Mare i fill van acudir ràpidament fins a on estaven els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els paramèdics li van netejar la ferida, però en veure la gravetat de la situació, van evacuar al nen en ambulància fins a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, d'on li van derivar a l'hospital de Terrassa, que és referent en oftalmologia. 

Les lesions provocades pels petards han fet que el noi, un mes després de l'accident, continuï amb l'ull embenat i a l'espera de ser sotmès a un tractament o, si fos necessari, a una operació. Els metges, però, ja li han assegurat que perdrà gran part de la visió, si no per complet. 

Segons han informat des de l'entitat responsable de la cercavila, hi va haver un error tècnic que va provocar l'explosió, però no van adonar-se de la gravetat de la situació, ja que no van veure cap persona ferida en el moment de l'accident i, fins a dies més tard, ningú els va informar sobre les lesions que va patir l'adolescent. Ara, la família vol presentar una denúncia pels danys físics que va patir el menor.