John Musetescu Werber, l'assassí que complia condemna a Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires, Barcelona) per les morts del periodista David Caminada i de dues persones més l'any 2020, ha agredit a cinc funcionaris de la mateixa presó. El pres ha utilitzat la reixeta de ventilació que hi havia a la seva cel·la per cometre l'agressió contra els treballadors. Els cinc funcionaris agredits presenten ferides lleus, tot i que tres d'ells han necessitat assistència mèdica per part de la mútua. 

El criminal d'origen suec, que està ingressat en règim d'aïllament, ha agredit els funcionaris quan aquests el traslladaven per reparar l'intèrfon de la seva cel·la. Tot i que en un primer moment el pres semblava tranquil, en el moment del traslladat ha sortit de la cel·la amb una actitud molt agressiva, donant puntades de peu a un dels vigilants, i cop de puny a l'altre. El pres ha sortit de la cel·la i, armat amb la reixeta metàl·lica del conducte de ventilació, ha agredit els altres funcionaris que es trobaven prop seu. Els tres funcionaris que han estat atesos per la mútua presentaven diferents ferides: un d'ells tenia diversos talls al braç, un altre, cops a l'avantbraç, i el tercer, contusions. Els altres dos funcionaris han patit esgarrapades, contusions i cremades.

WhatsApp Image 2022 05 22 at 4.42.03 PM
El fragment de la reixeta metàl·lica amb la qual el pres ha agredit els cinc funcionaris a Brians 2

L'atacant compleix condemna per l'assassinat de David Caminada i dues persones més 

L'agressor és John Musetescu Werber, un home de trenta-un anys d'origen suec i amb targeta de residència a Espanya, que compleix condemna a la presó de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires, Barcelona) per haver assassinat a tres persones, entre elles el periodista David Caminada, l'any 2020 a Barcelona. Fins al moment dels assassinats, John Musetescu només tenia un antecedent policial a Suècia per possessió de cànabis, i a Catalunya no havia tingut cap incident amb la justícia. Això va canviar quan l'any 2020 va cometre tres cruels assassinats en menys d'una hora. La jutgessa del cas va condemnar-lo a presó provisional comunicada i sense fiança perquè el criminal presentava un alt risc de reiteració delictiva. Van imputar-lo per tres delictes d'homicidi dolós, un delicte d'incendi, i dos delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i amenaces. 

Els crims de Musetescu 

El matí del vint-i-tres de gener de l'any 2020, el suec John Musetescu Werber va posar fi a la vida de tres persones, que no tenien relació entre si, en qüestió d'una hora. El primer assassinat que va cometre va ser el d'un home a qui Musetescu va atacar a casa seva amb una arma blanca, i que va morir a conseqüència de les ferides. A més a més, l'assassí va calar foc al pis: els Bombers van descobrir el cadàver en una habitació on les flames no havien arribat. El segon crim va ser el d'una dona de setanta anys: Musetescu la va matar al vestíbul d'un pis del carrer de l'Arc de Sant Vicenç, a menys de 600 metres del primer crim. El tercer i últim assassinat va ser el del periodista David Caminada, quan sortia de l'Ajuntament de Barcelona després d'haver-hi estat treballant tot el dia. Musetescu va apropar-se a Caminada i va assaltar-lo també amb una arma blanca.