Aquest dijous el centre penitenciari Brians 2 va patir un intent de motí per part dels seus interns, segons ha denunciat UGT presons, sindicat majoritari als penals catalans. Els fets es van produir quan els reclusos tornaven del pati a les seves cel·les al MR-1 i un dels presos s’hi va negar. Un cop els interns ja estaven davant les seves cel·les esperant que els obrissin les portes, aquest pres va pujar corrent mentre cridava i amenaçava de mort als funcionaris. Malgrat els intents dels carcellers per calmar-lo, l’home va instar els altres empresonats a sumar-se a l’aldarull.

Davant el risc de la situació, es va activar el Codi 2 i es va reclamar la intervenció del PS de primer sector per aturar l’intent de motí. Mentre els funcionaris intentaven aturar l’home que s’havia rebel·lat, nou interns més es van afegir a l’aldarull amb una actitud d’extrema violència. Van començar a donar puntades de peu als cancells i a cridar, insultar i amenaçar de mort als funcionaris. Entre les amenaces hi havia gestos simulant que els tallaven el coll.

Els reclusos van passar a aïllament provisional

Finalment, amb l’ajuda dels PS, es va poder reconduir la situació i els deu reclusos que s’havien intentat amotinar van ser traslladats al departament de Sancionats per restablir l’ordre regimental. Tot i això, al MR-1 es va seguir vivint un ambient molt hostil i de tensió perillosa. Els interns rebels van entrar en situació d’aïllament provisional, dos dels quals van haver de ser subjectats amb corretges psiquiàtriques a causa del seu estat d’agitació i extrema violència.

A conseqüència d’aquests fets, el departament de Sancionats va quedar completament saturat, ja que en les darreres setmanes ja s’havia hagut de fer càrrec d’una gran càrrega de presos aïllats. A més, aquest mateix dijous també havien arribat dos interns més en situació d’aïllament provisional per una baralla al MR-9. També es van produir les activacions d’un Codi 1 al DERT i al DAE. Des d’UGT presons denuncien que aquesta situació és insostenible i reclamen mesures a la direcció del centre penitenciari.