Els Mossos d'Esquadra analitzen les imatges d'aquest cap de setmana a Llinars del Vallès per poder identificar i detenir els autors de l'atac que van rebre tres vehicles de la policia catalana quan es van acostar per intentar dissoldre, sense èxit, un botellón amb centenars de persones.

Després de l'incident, agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Granollers han obert diligències per poder saber qui són els responsables dels greus atacs que van patir els cotxes i els agents dels Mossos.

Un nou vídeo dels atacs de Llinars: tres cotxes atacats

En un primer moment només va transcendir un vídeo, en el qual es veia com diversos joves atacaven, quan marxava, un cotxe patrulla dels Mossos, que va quedar malmès a la part posterior. En un nou vídeo, que estan fent servir els Mossos per identificar els esvalotadors, i al qual ha tingut accés ElCaso.cat, es veu com els participants en aquesta festa van tirar objectes i van atacar dos cotxes més dels Mossos.

 

Quan els Mossos van rebre l'avís que s'estava celebrant una festa il·legal en aquesta zona, a tocar de l'AP-7, a Llinars del Vallès, amb centenars de persones i on també s'estaven fent maniobres perilloses amb vehicles tunejats, es van enviar tres dotacions al lloc. Es va donar l'ordre d'entrar a la zona per, amb la mateixa presència policial, fer retirar els integrants de la festa, però res més lluny de la realitat. Els participants a la trobada van rebre amb hostilitat, com també havia passat en altres punts de Catalunya dies abans, els agents que volien aturar el botellón.

Vehicles dels Mossos atacats i efectius superats

Superats en nombre, i veient els atacs, els sis agents de Seguretat Ciutadana es van retirar. Més tard es va organitzar un dispositiu, amb la col·laboració d'equips de l'ARRO i també de Trànsit, per envoltar la festa i aconseguir que els joves marxessin.

Cotxe Mossos

Imatge de com va quedar el cotxe dels Mossos atacat a Llinar del Vallès / Cedida

No hi havia prou recursos per desallotjar-los veient la resposta contra els primers vehicles dels Mossos i van intentar, amb presència al perímetre, desmantellar-la. Finalment es van poder identificar 400 vehicles i es van poder sancionar, segons la policia catalana, més de 50 persones per haver incomplert les mesures anticovid.

Amb la calma recuperada, a l'espera d'un nou cap de setmana que s'espera amb trobades d'aquest tipus, i pendents de com fer-hi front, els Mossos d'Esquadra estan analitzant les noves imatges per identificar i detenir els autors dels atacs contra els cotxes de la policia catalana.

"No es pot estirar més", segons el conseller d'Interior

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va qualificar els fets d'"absolutament condemnables" i va lamentar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, l'actitud "molt bel·ligerant" d'alguns dels presents contra els agents dels Mossos. El titular d'Interior sí que va celebrar l'actuació dels policies.

De moment, per les dades de seguiment de la Covid-19, Elena creu que encara no es pot obrir l'oci nocturn, que seria una manera de desescalar aquest tipus de festes que s'estan repetint i cronificant per tot el país.

Pel que fa a les actuacions en situacions similars en altres poblacions, va detallar que els agents d'ordre públic han fet una mitjana d'entre un 40 i un 50% més d'hores de la seva jornada laboral aquest estiu per fer front a aquesta problemàtica. Una situació que ha reconegut que "no es pot estirar més". Per això, ha reclamat més agents, fins a un sostre de 22.000. Ha afegit, però que es tracta també d'un problema social i de corresponsabilitat col·lectiva.