Coincidint amb la celebració de la Festa Major de Llinars (Vallès Oriental), centenars de joves han sortit al carrer de nit. Botellons, música i festa. La policia catalana ha tractat de desallotjar la multitud, però una part d'aquesta ha respost agressiva i ha emvestit un dels cotxes patrulla mobilitzats. 

 

Aldarulls per Festa Major

Que no figuri cap concert al programa de la festa major d'enguany no vol dir que els joves marxin a casa de seguida. Centenars d'assistents han celebrat el final de l'estiu i l'han acomiadat en condicions. Els Mossos d'Esquadra hi han fet acte de presència. Per rebaixar els ànims i desallotjar els diversos indrets amb concentracions multitudinàries, si fos possible. Però la seva carta de presentació ha generat hostilitat entre els assistents, i alguns d'ells no han dubtat en fer marxar els agents a cops.  

Així va quedar el cotxe de Mossos / Cedida

Així va quedar el cotxe de Mossos / Cedida

Les imatges de tot plegat circulen per xarxes socials i des de ElCaso.cat n'hem tingut accés. 

Després de l'atac la policia va muntar un dispositiu perimetral d’ordre públic i Trànsit per controlar la mobilitat i es va desallotjar la zona. Fonts policials indiquen que es van interposar sancions per normativa anti Covid. Els Mossos ara treballen en l’anàlisi de les imatges per poder identificar les persones que van colpejar el cotxe policial. 

Macroreunió de cotxes trucats a Rubí

Centenars de joves de tot Catalunya s'han reunit aquest divendres al polígon industrial de Can Jardí de Rubí en una concentració clandestina de cotxes trucats. Motor, derrapatges i botellón. Els Mossos d'Esquadra, en saber-ho, han acudit a desallotjar el jovent.

Reunión coches trucados / Ràdio Rubi

Reunió cotxes trucats / Ràdio Rubí

La festa es va convocar per xarxes socials. Ahir al vespre, per Telegram, es va difondre la ubicació de la celebració. El jovent esperava instruccions i va mobilitzar-se ràpid. 

Segons ha pogut comprovar Ràdio Rubí, la nit de divendres ja va començar amb, com a mínim, dues d'aquestes concentracions simultànies a la ciutat. Centenars de joves i vehicles col·lapsaven totalment el carrer Wagner i omplien el polígon amb els seus vehicles, provinents de diferents punts de Catalunya. Aquest dissabte s'ha celebrat la gran vetllada, que va començar a les 23.30 hores i es va allargar fins a les 01.30 hores. 

Per les xarxes socials circulen vídeos dels derrapatges i trucs dels cotxes. L'ús de mascareta i distància, com ja és habitual, és testimonial. A pinzellades. 

Segons recull la mateixa font, les KDDs (com es refereixen els convocants a aquestes concentracions clandestines) poden ser de dos tipus. Les que es fan de dia, i que anomenen "pacífiques", són trobades d'aficionats als vehicles trucats i de competició on no hi ha derrapades ni cap incident similar. Més light. Però quan es fan de nit l'ambient és molt diferent. La ubicació es manté secreta fins una hora i mitja abans de la KDD -el temps suficient per assistir-hi abans que ho faci la policia- i es comparteix per grups de Telegram als quals s'entra per invitació. 

Els Mossos no han lamentat "cap incident rellevant" a la KDD d'ahir. Molts dels assistents a la festa, enfront l'increment progressiu de la presència policial, van traslladar-se -i amb ells la festa- a un polígon proper de Castellbisbal.