Un noi de 16 anys ha mort aquesta matinada a l’Hospital Universitari Son Espases de Mallorca, on havia ingressat després de ser atropellat aquest dimecres. Els fets van tenir lloc al voltant de les vuit del vespre al quilòmetre 4,8 de la carretera MA-5010, que uneix les localitats de Llucmajor amb Algaida. La víctima i el seu germà caminaven per la foscor, enganxats a un mur en aquesta via estreta de dos carrils, sense vorals i sense il·luminació, quan un vehicle a tota velocitat no els va veure i els va envestir. El conductor va fugir del lloc dels fets.

Uns vehicles que circulaven per aquesta carretera es van trobar els dos joves estesos a terra i plens de sang, així que van trucar als serveis d’emergència. Fins al punt del sinistre es van desplaçar dues ambulàncies de Suport Vital Avançat del SAMU 061 i efectius de la Policia Local de Llucmajor i la Guàrdia Civil de Trànsit. Quan van arribar-hi, el jove de 16 anys estava en parada cardiorespiratòria i, gràcies a les maniobres de reanimació dels sanitaris, va poder recuperar el pols. Va ser traslladat a l’Hospital de Son Espases de Palma de Mallorca, on ha acabat morint a l’UCI poques hores després a causa de la gravetat de les ferides. El seu germà, de 15 anys, va ser traslladat al mateix centre hospitalari, però no es tem per la seva vida i evoluciona favorablement.

El conductor va fugir, però es va acabar entregant minuts després

Tot i que en un primer moment l’autor de l’atropellament va fugir del lloc dels fets, al cap d'uns 30 minuts es va presentar voluntàriament a la caserna de la Guàrdia Civil de Llucmajor per reconèixer els fets. És un home de 46 anys que en el moment del sinistre conduïa un tot terreny Mitsubishi Pajero. L’home va ser detingut en aquell moment per un delicte d’omissió del deure d'auxili i lesions greus, però la mort del menor ha fet que hagi augmentat la gravetat fins al delicte d’homicidi imprudent.

L’home va ser traslladat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Palma de Mallorca i aquest dijous ha passat a disposició judicial. Els agents de la Benemèrita han obert una investigació sobre els fets per esclarir si efectivament l’home que es va entregar era el veritable conductor o està tractant d’assumir la culpa d’algú altre que pogués anar sota l'efecte de l’alcohol o les drogues. Tampoc es descarta que hi hagués algú més al vehicle. Totes les hipòtesis estan obertes.