Les autoritats britàniques demanen ajuda les espanyoles per detenir set traficants i assassins. L'Agència Nacional del Crim del Regne Unit (NCA, per les seves sigles en anglès) ha fet una crida per intentar trobar set dels fugitius més buscats del país. Sospiten que podrien estar ocults a Espanya, un d'ells a Eivissa. Els delinqüents estan buscats per crims de sang, robatoris, tràfic d'armes i de drogues. No és el primer cop que l'NCA es posa en contacte amb el Ministeri de l'Interior i representants policials espanyols, de fet, fa tan sols un any van presentar una campanya conjunta a Madrid per tractar de trobar tretze homes que havien fugit i residien, suposadament, a Espanya.

Aquesta col·laboració conjunta entre el Ministeri de l'Interior, els cossos policials espanyols i l'NCA va donar com a resultat que enxampessin sis dels tretze que buscaven: els van localitzar i arrestar. Ara es troben en diverses etapes del procés judicial i d'extradició al Regne Unit. Aquest dilluns s'ha renovat aquesta campanya, atès que encara continuen molts d'ells ocults a Espanya. Això es realitza conjuntament amb Crimestoppers, les forces d'ordre públic espanyoles i diversos cossos policials britànics, segons ha informat l'ambaixada del Regne Unit. Però, qui són els set traficants i assassins que resideixen a l'estat sense ser descoberts?

Els set traficants i assassins que busca el Regne Unit a Espanya

Per que sembla, els llocs predilectes dels delinqüents britànics per fugir i instal·lar-se a Espanya són Marbella (Màlaga), la Costa del Sol o Eivissa (Illes Balears). Tots indrets de sol i platja. En qualsevol cas, podrien trobar-se en altres ciutats o pobles de tota la geografia. Tots tenen entre 24 i 33 anys, i es considera que són altament perillosos. Jack Mayle, de 31, va fugir de la població de Surrey després ser acusat de distribuir èxtasi i LSD, així com traficar amb diazepam a la Dark Web. Està tatuat i porta un diamant sota l'ull esquerre.

Asim Naveed i Clavin Parris, de 31 i 33 anys respectivament, van escapolir-se de la Policia del Sud de Gales fa dos anys, després de distribuir grans quantitats de cocaïna a Cardiff i la resta del territori gal·lès. El primer és asiàtic i té una cicatriu quirúrgica a mà esquerra, mentre l'altre té els dents superiors d'or. El següent fugitiu ja no només traficava amb drogues, sinó que va perpetrar agressions a un treballador d'emergències, va participar en una baralla multitudinària i per conducció temerària. El seu nom és Calum Michael Allan, de 24 anys, i la Policia de Northumbria el cerca per un total de dotze delictes.

Mark Francis Roberts, de 39, és un lladre de rellotges violent que abunda a moltes de les grans ciutats europees. Està acusat de lesions greus i intent de robatori a un home per sostreure-li un rellotge de luxe valorat en 60.000 lliures esterlines el 2016. El sisè fugitiu podria ser a Eivissa: John James Jones, de 32 anys. Demanen la seva detenció per apunyalar dues persones el 2018, provocant-los lesions greus. Les autoritats britàniques creuen que va fugir del país directament a Madrid i va passar la nit en un hotel, al dia següent va continuar el seu viatge cap a un altre lloc, molt probablement, de la geografia espanyola. El setè i últim és l'Alex Male, de 30, per subministrar cocaïna i ketamina, blanqueig de capitals i adquirir una arma de foc. Té vincles amb Espanya, Portugal i Turquia. Tots estan ocults, segons l'NCA, a l'estat.