Cop contra els sicaris de la màfia marbellenca. La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada als assassinats per encàrrec a Marbella (Màlaga) i ha detingut sis persones relacionades amb l'intent d'acabar amb la vida d'altres tres individus a trets el passat 20 de setembre del 2022 al Lago de las Tortugas. Segons ha informat el Cos Nacional de Policia (CNP), els investigadors abans d'arrestar-los han realitzat escorcolls a les localitats malaguenyes de Marbella, Estepona, Fuengirola i Coín.

La Policia Nacional ha recordat que els arrestats, que pertanyen a un grup criminal dedicat a "l'ajust de comptes", són "extremadament violents". De fet, durant el registre van confiscar-los quatre pistoles, un revòlver, una arma de guerra, diversos matxets, una destral, una armilla antibales, diferents passamuntanyes, brides i munició, entre d'altres objectes. Després d'això, els agents van detenir sis persones i la policia ha donat per tancada la investigació i ha passat al titular del jutjat d'instrucció número 4 de Marbella el cas. El magistrat ha decretat l'ingrés a presó per dos dels implicats a aquesta xarxa de sicaris marbellenca.

Així operaven els sicaris de Marbella

Els fets pels quals van ser descoberts es remunten al 20 de setembre de 2022, quan tres homes que estaven pescant van  ser atacats amb armes per un grup de persones que els van disparar a parts vitals del cos amb la intenció de matar-los. Un d'ells, a més, va rebre un tret i va necessitar assistència mèdica, però afortunadament no va perillar la seva vida. Aquest sembla que era l'últim pas del modus operandi de la banda d'assassins, que atacava quan les víctimes estaven en un lloc aïllat i molt probablement indefenses.

La forma d'actuar, no obstant, consistia primer en elegir la víctima. Després l'analitzaven amb mitjans tècnics que els permetia conèixer els seus moviments i així decidir el millor moment i escenari per actuar amb total impunitat. El cas al que fa referència el CNP, van utilitzar, a més, un cotxe sostret amb plaques falses per dirigir-se al lloc on anaven a acabar amb la vida dels tres homes, els seus objectius. Per tot això, la Policia Nacional els ha detingut i els ha acusat d'uns delictes de pertinença a organització criminal, assassinat, dipòsit d'armes de guerra, tinença il·lícita d'armes, falsificació i encobriment. Dos dels sis arrestats han entrat a presó.