El Samuel Luiz era un jove gai que va ser assassinat fa gairebé un any a La Corunya. Un grup de nois li van pegar una pallissa a la sortida d'una discoteca i va morir al cap de poca estona. La Policia Nacional continua buscant pistes als mòbils dels implicats, ja que van esborrar missatges que podrien ser clau per la investigació.

Els fets van passar el 3 de juliol de l'any passat a l'avinguda Buenos Aires de La Corunya. El Samuel, d'origen brasiler i veí de Meicende, estava fent una videotrucada amb una amiga seva quan un grup de joves el va increpar amb una actitud molt agressiva, amb l'excusa de què pensaven que els estava gravant.

Va ser llavors quan li van començar a pegar, però un home que hi havia per la zona va aconseguir aturar la primera agressió. Al cap de pocs minuts, els agressors van tornar acompanyats d'altres amics per apallissar-lo.

Durant sis minuts, li van estar pegant amb ampolles de vidre, cops de puny i puntades de peu mentre li deien insults homòfobs. Tot i que el Samuel va intentar fugir dels agressors, aquests el van atrapar i el van apallissar fins que, finalment, va morir.

Sis detinguts per l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya

La Policia Nacional va obrir una investigació i va aconseguir detenir els presumptes autors dels fets: sis nois i una noia. Dos d'ells son menors d'edat i han acceptat una condemna de tres anys i mig d'internament per assassinat. Pel que fa als majors d'edat, tres d'ells estan a la presó de manera provisional i altres dos en llibertat amb càrrecs.

Els Estats Units accepten l'accés als missatges esborrats dels implicats

Durant els primers mesos d'investigació, els agents van sol·licitar als Estats Units que els donessin accés als missatges de les xarxes socials dels presumptes assassins, però en un primer moment, aquesta sol·licitud va ser denegada. No obstant això, gairebé un any després del crim, l'han acceptat.

Els Estats Units han donat l'ok perquè els investigadors puguin accedir als serveis de Meta, que els donaran accés als missatges de WhatsApp, Facebook i Instagram que van ser esborrats després de l'assassinat.

Els missatges dels assassins seran clau per poder aplicar l'agreujant de delicte d'odi

La Policia Nacional  pensa que és molt probable que els missatges que van eliminar els presumptes assassins podrien demostrar que van idear una coartada falsa. També volen comprovar de quina manera parlaven de la víctima i si mostraven menyspreu cap a ell per ser homosexual per poder aplicar l'agreujant de delicte d'odi.