Aquesta mitjanit ha aparegut el cadàver d'una persona a l'interior d'un cotxe abandonat a un camí rural que dóna accés a la C-51, al terme municipal del Vendrell, al Baix Penedès. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'alerta d'un incendi d'un vehicle i quan hi van arribar van trobar el cos d'una persona i van alertar als Mossos d'Esquadra.

Els investigadors de la policia catalana van confirmar que era el cos d'una persona, que estava morta i que estava lligat i que havia patit amputacions a les extremitats inferiors del cos, tal com ha avançat aquest matí ElCaso.cat. Tot i això, els Mossos d'Esquadra no donen gaires detalls de la investigació que tenen en marxa i que lideren els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona. El cas està sota secret d'actuacions.

Identificat el propietari del cotxe calcinat

Les investigacions segueixen en marxa. Per l'estat del cadàver, que estava totalment calcinat, no s'ha pogut aclarir encara al 100% si es tracta d'un home o d'una dona. Tot i això, per les primeres perquisicions que han fet els agents que porten la investigació i els agents de la comissaria dels Mossos del Vendrell tot sembla indicar que es tracta d'un home de mitjana edat.

Cadàver cotxe calcinat El Vendrell / ACN

Imatge del cotxe que s'ha trobat amb un home a l'interior, al Vendrell / ACN

Les proves forenses, que ja s'han començat a fer després de l'autorització per retirar el cadàver i quan s'ha acabat la inspecció policial ocular del lloc on s'ha trobat el cos, hauran d'aclarir més detalls sobre la víctima i també, si l'estat del cos ho permet, saber com va morir i quan.

Paral·lelament els Mossos d'Esquadra han pogut identificar el cotxe i el seu propietari. És també un element clau que pot ajudar a identificar la persona que hi havia al seu interior. Segons han confirmat fonts de la policia catalana, es creu que el cotxe és propietat d'un home de nacionalitat marroquina veí del Vendrell que té diversos antecedents per delictes contra la salut pública, per tràfic de drogues. Ara mateix tot sembla indicar que el propietari del cotxe és també la persona que hi havia a l'interior del vehicle, però oficialment els Mossos d'Esquadra no ho confirmen.

Una disputa per drogues, la clau de volta del cas

Els antecedents del propietari del cotxe, que encara no ha pogut ser localitzat, porten ara mateix a la policia catalana a treballar en la possibilitat que el crim de la C-51 tingui relació amb el tràfic de drogues.

Cadàver cotxe calcinat El Vendrell / ACN

Els Mossos sospiten que el propietari del cotxe, un home amb antecedents, és el mort / ACN

Els Mossos no descarten cap línia d'investigació, però tenen clar que ara mateix una de les possibilitats més realistes és que la mort de l'home que ha aparegut a l'interior del cotxe entre Albinyana i el Vendrell tingui alguna cosa a veure entre les batusses entre grups de persones que es dediquen a l'il·lícit negoci del narcotràfic.

Un ferit per arma de foc fa pocs dies al Vendrell

Entre totes aquestes possibilitats que tenen els investigadors de la de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona sobre la taula ara mateix, en la fase inicial d'aquest nou crim -és la 34a persona morta que es conegui a Catalunya aquest 2021-, no es descarta que l'enfrontament que ha posat fi a la vida de la persona que ha aparegut al cotxe de la C-51 pugui tenir alguna cosa a veure amb la persona que va aparèixer amb trets de perdigons fa pocs dies davant de l'hospital del Vendrell.

Cadàver cotxe calcinat El Vendrell / ACN

El cas del cadàver de la C-51 pot estar relacionat amb el tràfic de drogues / ACN

L'home, de nacionalitat marroquina i de 39 anys, presentava tres impactes d'arma de foc a les cames que no havien afectat els òrgans vitals, però que van requerir una operació d'urgència, quan algú el va abandonar davant d'urgències del Vendrell. En aquell moment, ElCaso.cat ja va poder relacionar els fets de dimecres passat amb un enfrontament relacionat amb les drogues.