Després de gairebé sis mesos, la mort d'Esther López continua sense respostes. Els pares de la jove fa un mes que demanen a la jutge que porta el cas que es reuneixi amb ells. La família, com és obvi, vol saber què li va passar a la seva filla, desapareguda el passat 12 de gener a la localitat de Traspinedo (Valladolid). No hi ha manera d'esclarir els fets, i ara la jutge els ha fet saber que només es reunirà amb una part en presència de la resta, fet que preocupa als pares d'Esther perquè, si no troben una resposta, el cas podria quedar arxivat.

El principal sospitós es troba en llibertat provisional

Els familiars critiquen que l'única informació que reben sobre la investigació prové de la Guàrdia Civil i també dels mitjans de comunicació. De fet, a la magistrada Soledad Ortega li molesta que així sigui i ha demanat explicacions al màxim responsable de la Unitat Central Operativa (UCO) per les filtracions d'alguns informes, de l'anàlisi de les fibres de la roba que portava la víctima i del principal sospitós, l'amic Óscar Sanz.

El cos d'Esther López es va trobar tres setmanes després en una cuneta. Segons l'autòpsia, la víctima, de 43 anys, va ser víctima d'una mort violenta, ja que presentava un fort cop al maluc i va patir un accident. Els forenses asseguren que podria haver sobreviscut si se l'hagués ajudat. El principal sospitós, l'Òscar, ha mantingut la seva innocència i, segons la seva versió dels fets, va deixar l'Esther a la carretera perquè ella volia continuar de festa. 

De moment, el Jutjat d'Instrucció número 6 ha interrogat fins a dues ocasions a l'amic de la víctima i sembla que la versió el fa continuar en llibertat provisional, ja que el jutjat assegura que no pot ordenar un ingrés a presó d'una persona sense tenir proves suficients ni un relat sòlid sobre els fets. Tanmateix, l'Òscar és l'última persona que va veure amb vida a Esther.

Consum de drogues i alcohol

Segons la versió de Lucio Carlos García, més conegut com a Carolo, un amic en comú, els tres van consumir cocaïna, i l'Esther ho feia més sovint. Aquest amic sempre ha assenyalat la falta d'interès que l'Òscar té per saber la veritat. Des d'aleshores, Carolo assegura que la seva relació amb l'Òscar ha canviat i que li sembla molt estrany la seva actitud, davant aquest fet tan greu. Ambdós individus només han coincidit a la caserna de la Guàrdia Civil i s'han mantingut distants. Sobre la hipòtesi d'un possible atropellament, Carolo assenyala que, malgrat que l'Òscar havia begut, no es trobava afectat pel consum d'alcohol i que no va perdre en cap moment el control del vehicle. 

La bretxa existent entre la magistrada, els familiars i la Guàrdia Civil - que ha de donar explicacions- accentua encara més la dificultat per saber la veritat sobre els fets i deixa la mort d'Esther López sense respostes.