Aquesta setmana els Mossos d'Esquadra van resoldre un crim que, com bastants els darrers anys, tenen com a localització una plantació de marihuana. Una baralla iniciada en una plantació de marihuana de la urbanització Can Fornaca, entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners, va acabar amb un jove de 29 anys mort i abandonat en una zona boscosa. ElCaso.cat ha pogut conèixer més detalls de què ho va desencadenar.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia per desaparició d’una persona el dia 4 de març. L’entorn de la víctima va anar a comissaria i va explicar que el jove, de nacionalitat albanesa, havia desaparegut i que feia dies que no en sabien res. Els amics del jove sabia que vivia en una casa de la urbanització Can Fornaca, un entorn que els Mossos ja coneixen molt bé, per ser un lloc amb moltes plantacions de marihuana camuflades en cases, la majoria, ocupades de manera irregular. La investigació de la policia catalana va portar els agents fins a una de les finques d’aquesta urbanització i allà van trobar-hi una plantació i van detenir, per un delicte contra la salut pública, un home de nacionalitat espanyola de 52 anys.

Assassinat per un deute  

En aquell moment, però, encara no hi havia cap indici que fes pensar a la policia que aquella plantació, on vivia l'home que havia desaparegut, el jove albanès, i el detingut, l'home espanyol, havia estat el lloc on havien matat el noi que estava desaparegut. La policia sabia que tots dos eren els responsables de cuidar la plantació, però, en aquell moment, el noi albanès era un desaparegut i ningú sabia on era, si havia marxat voluntàriament o si algú li havia fet mal.

Tots els dubtes es van resoldre el 17 d’abril. Es va trobar el cadàver del jove albanès en una zona boscosa propera als carrers de noms complicats d’aquesta urbanització de carrers empinats situada al mig del bosc per sota de Santa Coloma de Farners. El cos del jove presentava ferides que clarament indicaven que havia estat mort de manera violenta. Tenia greus ferides al cap.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra van retrocedir i van tornar a la casa on el jove mort feia de jardiner d’una plantació de marihuana. Aquest passat 8 d’abril es va poder detenir el seu company, l’home de nacionalitat espanyola de 52, que ja havia estat detingut per la plantació, com el presumpte autor de l’assassinat del jove albanès. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de fonts de la investigació, la baralla es va iniciar per un ridícul deute. L’home de més edat va acusar el jove que li havia robat cinc euros. La baralla va anar escalant fins que, presumptament, el detingut va obrir el cap al jove amb un martell, provocant-li la mort. Després el va abandonar al bosc. 

El passat dijous, 11 de maig, després d'estar dos dies a la comissaria de Santa Coloma, va ser entregat al jutge i va ingressar a presó. No és el primer crim de l'any que està relacionat, d'una manera o altra, amb el conreu i tràfic de marihuana a Catalunya. El dia de Sant Jordi van abandonar un jove mort davant de l'Hospital Trueta de Girona, un home albanès, també amb antecedents en el negoci de la marihuana. El mes de març un home va aparèixer mort en una masia a Cantallops, també relacionat amb la marihuana. Els Mossos alerten que la violència relacionada amb aquest lucratiu negoci anirà a més en una Catalunya que tothom tem que es pugui convertir en un narco-país.