Un jove de 27 anys ha posat fi a la vida d'una nena de tan sols 10 després d'apunyalar-la diversos cops al seu domicili de la localitat colombiana de Huila. El presumpte assassí havia intentat violar la menor, però la seva àvia es va interposar entre ells, resultant ferida de gravetat. L'agressor, identificat com Jonathan Francisco García Tapias havia sortit de la presó aquell mateix dia, on complia una condemna per abusos sexuals.

Segons ha informat l’emissora local Caracol Radio, el crim s’ha produït aquest divendres 27 de gener a l’interior del domicili de la petita, situat al barri La Virginia de Huila. En el moment de l’agressió la menor es trobava en casa amb la seva àvia, qui també ha estat apunyalada, i es troba ingressada en estat greu en l’hospital. L’agressor no tenia cap relació amb la família de la menor, i la policia està investigant els motius i les circumstàncies en les quals ha tingut lloc l’assassinat.

Acabava de sortir de la presó

Jonathan Francisco García Tapies acabava de sortir de la presó aquell mateix dia, on havia complert una condemna per delictes sexuals. Segons els testimonis, el jove semblava trobar-se sota la influència de les drogues en el moment que va irrompre en la casa de la menor, un domicili que hauria escollit a l’atzar. En veure la nena es va abalançar sobre ella en un intent per violar-la.

L'àvia, que es trobava a càrrec de la menor, va entrar en l'habitació en sentir els crits de la seva neta, i es va encarar amb l'agressor, tractant d'evitar que li fes mal a la nena. García portava un ganivet a sobre i va apunyalar la dona, deixant-la greument ferida. En desfer-se d'ella, va atacar a la menor, propinant-li quatre punyalades a l'esquena que van resultar ser mortals.

Els veïns van intentar socórrer-les

Els crits i els forts cops van alertar als veïns, els qui, en adonar-se del que estava passant, van avisar ràpidament a la policia i van portar a les dues víctimes a l’hospital més proper. En arribar, els sanitaris només van poder certificar la mort de la nena, i l’àvia va ser ingressada en la unitat de cures intensives (UCI) en estat greu.

La policia local de Huila va acudir immediatament al lloc del crim, i van aconseguir detenir el presumpte assassí qui havia fugit i s’havia amagat als voltants. L’arrestat va ser traslladat a dependències policials per interrogar-lo, però la investigació continua en curs per poder esclarir les circumstàncies exactes del crim.