L'Erika és la dona de 37 anys que aquest dimarts ha estat assassinada pel seu exmarit a Vitòria. Aquest crim masclista ha deixat orfes els seus dos fills menors d'edat.

Oskar Macias assassina a Erika Tavares

Els fets van passar el dimarts a les 7:20 al primer pis del carrer Antonio Machado número 22, al barri de Sansomendi  de Vitòria. L'Erika Tavares era mare de dos nens menors d'edat, un de 13 i l'altre de 17, i s'estava separant del seu marit, l'Oskar Macias, un home de 42 anys.

La mata degollant-la amb els fills menors a casa

L'assassí la va tancar a l'habitació i la va matar degollant-la amb un ganivet de cuina i, després, es va suïcidar clavant-se el ganivet al cor. En el moment del crim, els seus fills estaven a l'interior del domicili. De fet, van ser els menors els qui van alertar a Emergències, que es van traslladar fins al lloc dels fets i van trobar l'Oskar greument ferit.

"Ella volia començar una nova vida i ell no ho acceptava"

Els sanitaris del servei d'emergències el van intentar salvar, però a conseqüència de la sang que havia perdut, va acabar morint. "Ella volia començar una nova vida i ell no ho acceptava, era molt possessiu", explica El Correo. Es tracta d'un crim premeditat, ja que anteriorment a l'assassinat, l'home li havia dit a un familiar que volia matar l'Erika.

Erika Tavares / Redes sociales

L'Erika Tavares és la dona que ha estat assassinada per Oskar Macias, el seu exmarit, que s'ha suïcidat després del crim / Xarxes socials

Treballaven en una empresa de Mercedes i s'acabaven de divorciar

L'Erika i l'Oskar treballaven junts en una empresa de Mercedes de la ciutat i ella havia obtingut el divorci feia setmanes, però encara vivien junts. De fet, abans del crim, acabaven de sortir del torn de nit. En aquesta empresa, han fet un comunicat condemnant aquest assassinat i donant solidaritat als familiars, amics i companys de feina que "estan commocionats i afectats per aquest terrible succés".

"El que ha passat evidència que encara queda molt camí per recórrer en la lluita contra les agressions masclistes en tots els àmbits. Un camí que hem de recórrer amb un clar compromís individual i col·lectiu que acabi amb la desigualtat i violència sexista, ancorades encara en entorns masclistes en tots els àmbits de la nostra societat", s'explica al comunicat.

Un altre crim masclista a Lorca

Fa uns dies, hi va haver un altre crim masclista, en aquest cas, a Lorca (Múrcia): van trobar el cadàver d'una dona amb evidents signes d'haver patit una mort violenta i, després de les investigacions policials, van detenir la seva parella com a presumpte autor de l'assassinat. Després de passar a disposició judicial va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança per un delicte d'homicidi/assassinat per violència de gènere.