Els Mossos d'Esquadra han desactivat una banda criminal molt activa que actuava amb extrema violència i ha pogut detenir a sis persones, totes de nacionalitat dominicana, relacionades amb l'assalt en prostíbuls de la zona de Barcelona i amb la violació de dues dones, que eren en aquests pisos on es feien activitats sexuals.

El 22 de setembre de l'any passat la Unitat Central d'Agressions Sexuals va tenir coneixement d'un robatori amb violència i intimidació en un prostíbul de Terrassa a l'interior del qual hi havia tres treballadores. Per amenaçar les víctimes els autors van exhibir ganivets i es van endur aparells de telefonia, joies i diners en efectiu.

Van violar a dues de les noies del prostíbul

A més, també van agredir sexualment dues de les tres noies. Durant l'assalt els autors van exercir en tot moment una violència extrema i les agressions sexuals es van produir de manera especialment vexatòria, segons detallen les dones en la denúncia que van presentar davant dels Mossos d'Esquadra.

Detenció d'alguns dels lladres, en entrades de l'ARRO dels Mossos als pisos dels delinqüents / CME

Les investigacions dels Mossos van permetre tancar el cercle sobre les persones que hi podia haver darrere d'aquest atac: dos joves d'origen dominicà. Segons la policia, aquests dos homes tenien relació amb una de les noies del prostíbul, que, presumptament, va ser qui va donar informació prèvia del local.

La banda va cometre dos assalts més, un en un local on s'exercia la prostitució i un altre en un pis particular, els dos a Barcelona. Aquests assalts es van perpetrar el 27 d'agost i el 2 de desembre de 2020 i els autors també eren joves d'origen dominicà que feien servir la violència amb les víctimes: les lligaven amb brides i les amenaçaven amb un ganivet i una pistola i s'enduien diners en efectiu dels locals.

Eureka

Amb l'anàlisi dels assalts, els policies van establir que hi havia diversos punts de connexió entre els robatoris: l'assalt a les víctimes sempre es produïa seguint un mateix patró, els autors sempre eren joves d'origen dominicà que generaven una gran intimidació en les víctimes a les quals amenaçaven amb ganivets i, a vegades, també amb armes de foc. Tota la seqüència de l'assalt es duia a terme en un context de violència que en molts casos era extrema.

Pistola Terrassa

Pistola que s'ha trobat als lladres violents durant els escorcolls / CME

El 14 de desembre de 2020, sota la tutela judicial del Jutjat número 4 de Terrassa, agents de la Unitat Central d'Agressions Sexuals i del Grup de Robatoris Especialitzats de l'AIC de Barcelona, van establir un dispositiu policial que va permetre detenir dos dels investigats.

Dos dels violents lladres, a presó

Fruit de les indagacions policials posteriors a aquestes detencions, els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona han pogut arrestar en diferents fases altres quatre persones vinculades amb l'assalt als prostíbuls i a altres robatoris violents a domicili. Dos dels sis detinguts han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.