Atraquen en una distracció una cap de la policia israeliana a Barcelona. La superintendent esmorzava tranquil·lament en un hotel del carrer Rosselló de la ciutat comtal aquest divendres quan va ser víctima del furt, segons ha avançat La Vanguardia. Els fets van succeir cap a dos quarts de deu del matí. Encara es desconeix la identitat del presumpte lladre que li va sostreure el bossa de mà sense que se n'adonés. El principal problema va ser que, pel que sembla, portava a dins la seva credencial com agent d'aquest cos de seguretat de l'estat jueu. 

Els Mossos d'Esquadra busquen el lladre per les càmeres de seguretat de l'hotel

Un responsable de hotel, el Sercotel Rosellón de Barcelona, molt a prop de la basílica de la Sagrada Família, va trucar a la policia. Segons el mitjà citat, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va traslladar-se fins a l'allotjament turístic per esclarir els fets, tot i que la superintendent israeliana va anar poc després a una comissaria de l'Eixample barceloní, a plaça Espanya, per presentar la corresponent denúncia.

Sercotel Rosellón Barcelona / GOOGLE STREET VIEW
Sercotel Rosellón Barcelona / GOOGLE STREET VIEW

En aquests moments la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra analitza les imatges de les càmeres de seguretat de l'establiment per intentar identificar al lladre de la bossa de mà de la cap de la policia d'Israel. Tot això per intentar localitzar-li i tornar les pertinences a la superintendent. Els furts a Barcelona fa anys que s'han incrementat a tot tipus de persones, però la sorpresa que robin un alt càrrec d'una força de seguretat estrangera a la ciutat és més que colpidor.

Ara per ara no ha transcendit si la víctima era fent turisme per la zona o col·laborant en alguna operació amb algun cos de policia o investigació. Tanmateix, el furt dins de l'hotel deixa entreveure que els lladres ja no només es conformen amb robar al carrer, sino que sembla que també hi ha nous objectius.