El conductor d'un tractor agrícola ha protagonitzat una persecució de pel·lícula dilluns passat, després de fugir dels Mossos durant 16 quilòmetres. La patrulla de seguretat ciutadana es va adonar que el tractor no portava l'etiqueta que identifica que havia passat la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), el van voler aturar i va ser llavors quan el conductor va intentar fugir.

La persecució va tenir lloc a l’altura de Cornellà del Terri, al Pla de l’Estany. En veure que el tractor no disposava de l’etiqueta de la ITV el cotxe patrulla va començar a emetre senyals acústics i lluminosos per indicar al conductor que s’aturés. No obstant això, aquest va fer cas omís i va continuar circulant. Els mossos el van avançar i van reduir la velocitat per bloquejar-lo, sense èxit.

Va fugir camp a través

El conductor del tractor va accelerar i va enviar el carril contrari malgrat la línia contínua, i va continuar el seu trajecte. Els agents van demanar reforços i una patrulla va fer una barrera a l’altura de Cervià de Ter (Gironès). En veure’s acorralat, l’agricultor va decidir que la millor opció era escapar-se camp a través. Va seguir per aquesta ruta fins que va arribar a una altra carretera, per on va començar a conduir en sentit contrari.

La persecució va acabar passada la localitat de Viladasens, on el conductor va agafar un camí sense sortida, on els mossos el van poder atrapar. La policia va procedir amb la seva detenció, i van comprovar que no només no havia passat la ITV, sinó que l’home tenia múltiples antecedents policials. Va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Girona i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Fuig d’un control a Lleida perquè no tenia la ITV

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat un home que havia atropellat un agent de la Policia Local de Mollerussa (Pla d'Urgell) mentre intentava fugir d'un control de trànsit. La policia va aturar el cotxe i van poder comprovar que no havia passat la ITV i que, a més, el conductor no tenia carnet. L'home va decidir escapar-se i durant aquest intent va atropellar un dels agents. Finalment, el van poder detenir i, després de declarar a comissaria, va ser deixat en llibertat amb l'obligaterietat de presentar-se davant el jutge quan se'l citi.