Nou altercat en una presó catalana. Si fa uns dies va haver-hi un intent de motí a Brians 2 o l'agressió a un funcionari a Brians 1, ara el conflicte s'ha produït a la presó de Mas d'Enric, al municipi tarragoní del Catllar. Un dels reclusos va calar foc a la seva cel·la i va agredir un dels funcionaris que va entrar a intentar apagar les flames. Els fets van tenir lloc aquest dimarts, 31 de gener, al DERT, el mòdul del centre penitenciari en què s'aïlla els presos més conflictius o que suposen una amenaça per a la resta d'empresonats.

El dilluns, aquest intern va rebre la notificació on l'indicaven que se li aplicarien mesures de major seguretat, tal com apunta el Diari de Tarragona. Això va comportar que comencés a tenir una actitud encara més conflictiva. Dimarts, va començar a insultar els funcionaris de presons i a provocar destrosses a la seva pròpia cel·la. Va arribar a arrencar un vidre de la finestra i, no content amb això, va acabar calant-hi foc perquè els funcionaris hi entressin i els pogués atacar.

Això és el que va passar. Tan bon punt els treballadors van entrar per apagar les flames, vam començar a rebre una pluja d'objectes per part del reclús. Entre aquests hi havia una poma que va anar a parar directament a la cara del supervisor, ferint-lo de gravetat a l'ull. Finalment, els funcionaris van aconseguir extingir el foc i neutralitzar el pres per acabar amb l'episodi de violència. El reclús en qüestió ha estat aïllat i incomunicat de la resta de presos i de qualsevol visita exterior.

La germana del reclús també provoca un altercat en anar-lo a visitar

Els incidents a la presó de Mas d'Enric han continuat aquest dimecres al matí quan la germana i l'advocat del pes que havia calat foc a la seva cel·la l'han anat a visitar al centre penitenciari. En estar incomunicat pel seu comportament, se'ls ha prohibit que es poguessin veure i la germana no s'ho ha pres gaire bé. Ha començat a insultar els funcionaris i els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir perquè la discussió no anés a més. Finalment, l'advocat i la germana han acabat marxant sense poder-se entrevistar amb el reclús.