Fins que arreglin les deficiències que s’hi havien detectat, la sauna gai del carrer de Casanova, a Barcelona, no podrà tornar a obrir. És el local on el passat 5 de març cinc homes van resultar ferits, alguns d’ells crítics, per una intoxicació per drogues. Així ho han explicat fonts de l’Ajuntament de Barcelona a ElCaso.cat aquest dilluns. Els Bombers de Barcelona i agents de la Guàrdia Urbana es van presentar el passat 18 d’abril al número 57 d’aquest carrer del centre de Barcelona i van precintar el local de manera cautelar. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la sauna, destinada al públic masculí, no complia la normativa de la instal·lació elèctrica, tampoc en portes d’emergència i la campana extractora.

La sauna gai, del Grupo Pases, no podrà tornar a obrir fins que arreglin les deficiències detectades per la policia de la ciutat i els Bombers. El tancament cautelar va ser ratificat pel districte de l’Eixample després de la inspecció feta el dia 18. 

sauna gai
Imatge de l'interior de la sauna gai del carrer de Casanova / Cedida

El grup propietari d’aquesta sauna en té dues més a Barcelona, la Thermas i la Condal, al carrer de la Diputació i al carrer d'Espolsa-sacs, respectivament. També en tenen a València i a Sevilla, segons consta a la seva web. Els perfils a xarxes socials de la sauna de Casanova i la web d’aquest local, de moment, també estan tancats.

Cinc homes intoxicats

El passat mes de març cinc homes van haver de ser traslladats des de la sauna a un centre mèdic per una intoxicació per drogues. Dos dels cinc homes que van rebre assistència del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van resultar ferits crítics. Els Mossos no van obrir cap investigació, ja que cap dels cinc clients van presentar denúncia i tampoc van voler col·laborar amb la policia. Un home que va fer-se passar per membre del consolat francès, sense que es pogués confirmar si hi tenia relació o no, va oferir drogues als cinc intoxicats, que van acabar intoxicats i havent de ser traslladats greus.