Nou robatori violent d'un rellotge al centre de Barcelona. El passat dilluns 22 de maig, al voltant de les vuit del vespre, un turista estranger que passava uns dies de vacances a la capital catalana va ser assaltat quan intentava agafar un taxi a la Rambla. El lladre el va atacar violentament quan ja estava a punt d'entrar el vehicle i li va arrencar un rellotge de la marca Rolex valorat en 36.000 lliures esterlines, prop d'uns 41.500 euros al canvi, que duia a la mà. Posteriorment, va fugir del lloc i es va endinsar pels carrers del districte de Ciutat Vella perquè no el poguessin enxampar. A conseqüència de l'estrebada, el turista va patir diverses ferides lleus a la mà i va requerir assistència mèdica.

Diverses patrulles de la unitat motoritzada de les Guilles dels Mossos d'Esquadra que estaven fent patrullatge preventiu per la zona, van començar a perseguir el lladre amb col·laboració d'altres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Finalment, el lladre va poder ser detingut per la zona, no gaire lluny d'on s'havia produït el robatori. Es tracta d'un home de 22 anys i nacionalitat marroquina a qui li consten dos antecedents policials per anterior fets delictius i que està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència. D'altra banda, els policies també van poder recuperar el rellotge de luxe, que el delinqüent havia amagat durant la seva fugida a l'interior del comptador d'una casa, i va ser retornat al seu legítim propietari.

Impunitat total amb els lladres de rellotge de luxe

Els Mossos d'Esquadra han intensificat la seva lluita contra els lladres de rellotges, però està sent en va. Segons dades de la Divisió d’Investigació Policial (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, s'han detingut set persones, sis homes i una dona, d'entre 24 i 39 anys, que formaven part d’un grup organitzat per robar rellotges d’alta gamma. Entre tots ells acumulen 72 antecedents per fets patrimonials només a Catalunya, tot i que en tenen més en altres països europeus. Malgrat això, només un d'ells, el suposat cap de la banda, ha entrat a presó. Els altres sis, entre els quals hi ha la persona encarregada de col·locar els rellotges robats i una persona que s’encarregava de donar suport logístic a la banda, han quedat en llibertat amb càrrecs.