Els Mossos d’Esquadra que vigilen el Palau de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, van detenir, aquest dissabte al voltant de les onze del matí, un jove marroquí que havia assaltat un turista nord-americà i li havia robat el rellotge. Dos agents del cos de guàrdia del Palau van poder interceptar el lladre quan escapava amb el Breitling, un rellotge de luxe d’uns 5.000 euros. Els Mossos van poder recuperar el rellotge i tornar-lo al seu propietari, un turista amb nacionalitat americana però amb residència a Tel Aviv, a Israel. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el turista estava mirant un aparador del carrer dels Banys Nous de Ciutat Vella, al centre de la ciutat, i un lladre el va assaltar per robar-li el rellotge que portava. Van forcejar i finalment el turista va caure a terra i el lladre, d’uns 30 anys, va poder escapar corrent amb el rellotge. La víctima, el turista israeloamericà, va seguir el lladre pels carrerons del barri Gòtic de Ciutat Vella fins que van arribar a la plaça de Sant Jaume, on hi ha el Palau de la Generalitat i on sempre hi ha un escamot de guàrdia per donar protecció a la seu de la presidència del Govern. 

Interceptat al costat del Palau de la Generalitat

El caporal de l’escamot i un dels agents van poder interceptar i detenir el lladre, al carrer de Sant Honorat, on estaven a la porta lateral que dona accés al Palau de la Generalitat. El turista va demanar ajuda als agents dels Mossos i els dos policies, un caporal i un agent, van detenir-lo. El jove va aprofitar quan els agents estaven fent gestions amb les patrulles de Ciutat Vella -els dos policies formen part d’un grup especial que es dedica a la protecció dels edificis institucionals- per intentar escapar, però els dos policies el van poder detenir, i emmanillar, a cent metres, al carrer de la Fruita amb Salomó Ben Adret, curiosament, davant d’una sinagoga. Un dels dos agents que van participar en la detenció va patir ferides lleus i va haver de ser traslladat a un centre mèdic després de la detenció.

L’home, a simple vista, no portava el rellotge Breitling a sobre. En l’escorcoll que se li va fer a la comissaria de Ciutat Vella, on va ser traslladat, els Mossos li van localitzar, amagat en una bena enganxada al cos, la circumferència del rellotge. En el moment del forceig amb el lladre, el turista americà es va poder quedar part de la corretja a les mans. Tot i que el valor del rellotge no està entre el Top10 de rellotges sostrets a la ciutat de Barcelona, aquest complement tenia un gran valor sentimental pel turista resident a Israel, era del seu pare. 

Els Mossos retornen el rellotge al turista jueu

Els agents del cos de guàrdia del Palau de la Generalitat que van detenir el lladre van acostar-se fins a l’hotel del turista a la tarda per entregar-li el rellotge. L’endemà també van fer l’acompanyament de la víctima fins a la Ciutat de la Justícia per tal de declarar davant del jutge, tenint en compte que aquell cap de setmana l’home tornava cap Israel i calia que comparegués davant del jutge per evitar que la causa contra el lladre, Baloti M., que acumula uns 30 antecedents, caigués en un sac foradat.