Des del moment que es dona llum verda per assaltar un pis, en l’explotació d’una investigació policial, fins que els agents d’intervenció, siguin de l’ARRO o de la Brimo, poden accedir i assegurar-lo, cada segon és important. L’efecte sorpresa és clau per evitar que els objectius que hi pugui haver a l’interior es posin en alerta i responguin de manera hostil a l’entrada de la policia a casa seva o destrueixin proves.

Cada segon és important i les eines que es fan servir per materialitzar l’assalt i accedir al pis, al xalet o a la nau són molt importants. I més tenint en compte que cada cop és més habitual que els investigadors dels Mossos es trobin presumptes delinqüents que tenen armes de foc en el seu poder quan es fan entrades per explotar investigacions relacionades, per exemple, amb delictes contra la salut pública i el narcotràfic de marihuana i d’haixix.

Molto 003
Ariets usats per l'ARRO dels Mossos, de fabricació casolana / Cedida

Per aconseguir un assalt amb èxit, doncs, els Mossos reclamen material per fer-ho amb condicions. Avui un dels dos sindicats majoritaris dels Mossos d’Esquadra, SAP-SME, ha denunciat que la majoria de moltons que fan servir les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) per tirar a terra les portes dels pisos que s’han d’assaltar estan fabricats pels mateixos agents o adquirits pels mateixos policies de segona mà i que no compleixen amb les mesures de seguretat personal i de riscos laborals i, asseguren, no estan, evidentment, homologats. 

El sindicat lamenta que siguin els mateixos agents els que s’hagin de fabricar aquests ariets i asseguren que Interior s’aprofita “del bon fer i de la bona intenció dels efectius policials que, en veure la manca d’aquest tipus de material, es busquen la vida i costegen personalment l’adquisició d’aquest tipus de material”.

Molto 002
Imatge d'un dels moltó que fa servir l'ARRO de Girona, aconseguit pels agents / Cedida

Petició a la DGP que en compri per ARRO i Brimo

Des del sindicat policial es demana a la Direcció General de la Policia que “que de manera urgent adquireixi aquest tipus de material i doti a les ARRO i a la Brimo del material necessari que garanteixi l’exercici de les seves funcions i la seguretat de tots els efectius policials”.

Molto 001
Imatge d'un d'aquests ariets de l'ARRO dels Mossos, de fabricació casolana