Entren en una plantació de marihuana i troben un jubilat de 68 anys armat fins a les dents. Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home que tenia 1.300 plantes de cànnabis amagades a casa seva a Sant Julià de Ramis (Gironès). El més curiós del cas va ser que, quan aquest dimarts 14 de novembre els agents van accedir a l'habitatge, una masia disseminada pel municipi gironí, van topar amb cinc escopetes. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, tres dels rifles eren armes de foc, mentre que n'hi havia un altre de manipulat que actuava igualment i podia ser mortal en ser disparada, mentre que la cinquena i última era d'aire comprimit. També van trobar diversa munició al domicili.

La masia estava ubicada en un lloc aïllat per realitzar aquest tipus de cultius il·lícits, en una zona on les edificacions es troben disseminades i no hi ha grans nuclis de població als voltants. Tot i això, les plantes de marihuana estaven repartides per les diferents estances de la casa. Els Mossos d'Esquadra, durant l'escorcoll d'aquest dimarts, van intervenir 127 quilos de substàncies estupefaents i 1.300 plantes de cànnabis, a més de les cinc escopetes. També van decomissar 250 euros que l'home de 68 anys tenia guardats, en efectiu.

Plantació de marihuana trobada a la masia de Sant Julià de Ramis / CME
Plantació de marihuana trobada a la masia de Sant Julià de Ramis / CME

Gairebé un centenar de làmpades per fer créixer ràpid la marihuana

Com a gairebé totes les plantacions de marihuana, a més, la policia catalana va confirmar que tenia punxada la llum, per provocar que la marihuana creixés i florís amb rapidesa i de forma prematura. Per a això, utilitzada 96 làmpades, 66 transformadors i 77 portabombetes que van ser decomissats. A l'escorcoll van participar agents d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Girona, ARRO i Seguretat Ciutadana. L'home de 68 anys detingut no té antecedents policials.