La Policia alerta de tres noves estafes de WhatsApp que et podrien fer perdre tots els diners. Els hackers envien un missatge fent-se passar pel suport tècnic d'aquesta aplicació de missatgeria mòbil o per oferir-te feina o fent-se passar per un familiar que necessita diners urgentment. Respondre aquest missatge podria comportar que s'instal·li un software maliciós i que accedeixin a totes les teves dades bancàries.

"El suport tècnic de WhatsApp informa: el seu compte de WhatsApp ha estat sol·licitada en un nou dispositiu mòbil, per  confirmar que va ser vostè qui va realitzar l'operació, digui "sí" si la seva resposta és negativa, ha de ser "no", si no rep una ràpida resposta, el seu compte de WhatsApp s'eliminarà per la seva seguretat i la d'altres usuaris. Per més informació contacti amb nosaltres", s'explica al missatge, un apareix la URL "https://www.whatsapp.com".

Com detectar les noves estafes de WhatsApp

Normalment, el número de WhatsApp és dels Estats Units, però poden fer servir l'extensió de qualsevol país. A vegades, si l'estafador veu que no contestes, et tornen a enviar un altre missatge en lletres negretes demanant que confirmis si has iniciat la sessió. 

Tot i la insistència dels missatges, és molt important no respondre, ja que es tracta d'una perillosa estafa. Si contestes t'exposes al risc que t'instal·lin un software que et podria donar accés a totes les teves dades bancàries i ja hi ha persones que han picat i que han estat víctimes d'aquesta estafa.

Whatsapp / Pixabay
La Policia alerta de tres noves estafes de WhatsApp que s'han posat de moda i que et podrien fer perdre els teus diners / Pixabay

L'oferta laboral falsa per quedar-se amb els teus diners

D'altra banda, també s'està popularitzant una altra estafa de WhatsApp on t'ofereixen feina amb salaris molt elevats. Normalment, acostumen a ser missatges on s'anuncia que busquen gent per treballar en un banc. Tot seguit, expliquen que per comprovar si compleixes amb els requisits que es demanen, cal fer un ingrés a un número de compte corrent. No obstant això, quan fas aquest ingrés, es queden amb tots els teus diners.

L'estafa del fill que necessita diners per un problema urgent

"Detectada una nova modalitat d'estafa a través de WhatsApp. Contacten amb dones i es fan passar pels seus fills per demanar diners de manera urgent amb la finalitat de fer front a un suposat problema immediat", explica la Policia Nacional en una piulada. Si has rebut algun d'aquests missatges, la millor manera d'evitar que t'estafin és molt senzilla: bloqueja el número de telèfon des d'on t'ho han enviat i no facis cas.