Continuen les onades d'apunyalaments i violència a Catalunya, aquesta vegada a la capital del Baix Camp, Reus. El testimoni d'una violenta agressió per part d'un jove a un altre home, molt més gran que ell, ha gravat els fets en un vídeo que s'ha fet viral a través de les xarxes socials, especialment a les de missatgeria instantània. A les imatges, pot observar-se com un jove es baralla amb la seva víctima, propinant-li diversos cops i amb una actitud amenaçadora, mentre l'home és a terra; en el vídeo no s'aprecia el moment de l'apunyalament, tot i que fonts policials confirmen a El Caso que aquest va succeir, i que la víctima va ser apunyalada a la cama amb una arma blanca. A continuació, l'agressor fuig del lloc dels fets en patinet elèctric i acompanyat d'un altre jove, que corre darrere seu amb una bossa a la mà, deixant la víctima enrere.

L'agressor ha estat detingut i l'acusen d'un delicte de lesions

Els fets van succeir el passat dijous, 1 de setembre, a la tarda, tot i que aquest mitjà no ha pogut concretar l'hora exacta. Tal com ha sabut la televisió local de Reus, Canal Reus TV, l'agressió va tenir lloc a la cruïlla entre el carrer Jurats i el carrer Misericòrdia, situada al centre de la ciutat, i a plena llum del dia, amb diversos testimonis que van presenciar el succés. 

Un testimoni va enregistrar els fets en un vídeo que s'ha viralitzat a les xarxes socials

Un testimoni dels fets, que anava en cotxe en el moment en què just ocorria l'agressió, va aprofitar per gravar-la, deixant constància així del que havia ocorregut. El vídeo, que va publicar-se ahir, s'ha viralitzat en les últimes hores a diferents xarxes socials, i mostra clarament l'atac del jove a la víctima, malgrat que el context de la baralla es desconeix i fonts policials no han pogut detallar-lo, ja que hi ha una investigació oberta.

En el vídeo, es veu a la víctima de les agressions a terra i intentant defensar-se del seu agressor, que instants abans l'hauria empès o desestabilitzat perquè caigués; l'agressor, per altra banda, li pega diversos cops i sembla que intenta treure-li alguna cosa. Alguns testimonis apunten al fet que l'agressió va donar-se en el context d'un robatori, però els Mossos d'Esquadra de la demarcació de Tarragona han desmentit aquests fets. No obstant això, el mitjà digital ReusDigital.cat assegura que l'agressió efectivament estava relacionada amb un robatori, i que el jove va agredir la víctima amb una navalla per robar-li el telèfon mòbil. La gravació, de només 26 segons, també mostra com l'agressor fuig del lloc dels fets amb patinet elèctric, mentre un altre noi corre darrere seu amb una bossa a la mà.

victima apunyalament rus
La víctima va rebre una ganivetada a la cama. / Foto: SocialDrive

L'agressor és un jove de 18 anys que ja ha estat detingut

El cos policial que s'ha fet càrrec d'aquest incident ha estat la Guàrdia Urbana de Reus, els agents de la qual, segons detalla el mitjà digital, van aconseguir identificar el presumpte autor de l'agressió i van presentar-se al seu domicili, tot i que no trobar-lo allà. Hores després, cap al vespre, el presumpte agressor va lliurar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus, on els agents van retenir-lo fins a l'arribada de la Guàrdia Urbana de Reus. El presumpte agressor és un jove reusenc de 18 anys, i la investigació, ara per ara, continua oberta.