Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana un home que n’ha ferit dos en una baralla a l’exterior d’una de les discoteques del carrer de Sant Lluc de Lloret de Mar, un dels punts on es concentren més locals d’oci d’aquesta capital de la festa, a la comarca de la Selva. Els fets van passar aquest cap de setmana, la matinada del dia 25 de febrer, al voltant de les quatre de la matinada. Segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra a ElCaso.cat, els vigilants de seguretat d’una de les sales van trucar al 112 alertant d’una baralla amb dos ferits greus.

Quan els Mossos van arribar al lloc dels fets van trobar un home que havia escapat després d’atacar les dues persones. Segons consta a l’atestat, l’home va agafar el seu cotxe i va iniciar una fugida a gran velocitat, també entrant en un carrer contra direcció. Finalment, va perdre el control del cotxe i es va estavellar contra un arbre, i va poder ser detingut. 

Els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets i saber què va motivar l’atac, que està gravat per les imatges de les càmeres de seguretat que donen a l’exterior del local. L’home, de 25 anys i sense antecedents, va quedar detingut per un delicte de lesions, per les ferides d’una de les víctimes, i per una temptativa d’homicidi per les ferides de la segona víctima, que van ser més greus. El primer ferit ja va poder ser donat d’alta i el segon segueix ingressat, si bé no es pateix per la seva vida. 

Més armes blanques per tot Catalunya

Aquesta nova agressió amb arma blanca, que encara està sent investigada i a l’espera que el detingut sigui entregat al jutge, arriba justament quan els Mossos d’Esquadra han iniciat un pla operatiu especial per lluitar contra l’ús d’armes blanques en baralles, sobretot, a la via pública. Els darrers homicidis registrats a Catalunya s’han fet amb ús d’aquest tipus d’armes. Justament aquest cap de setmana a Reus, al Baix Camp, els Mossos d’Esquadra van intervenir diverses armes en una de les discoteques més calentes de la ciutat, on van trobar un matxet a la cabina del DJ. A Almacelles, al Segrià, i a Barcelona també es van fer batudes contra armes blanques en locals d’oci, amb diversos detinguts i intervenció d’armes blanques.