Un home ha estat reduït i detingut per dos policies locals d'Avilés, a Astúries, després que hagués apunyalat un menor d'edat a les portes d'un centre escolar. Els fets van tenir lloc aquest dimecres 19 d'octubre a les set de la tarda, quan la víctima i un amic estaven tranquil·lament asseguts en un banc que es trobava davant de l'escola El Quirinal d'aquesta ciutat asturiana. De cop, un home que es trobava passejant el seu gos es va apropar a ells en actitud agressiva i es va començar a viure una escena de pànic entre els presents.

Un dels adolescents, de 15 anys, es va treure els auriculars per intentar escoltar el que deia. En aquest instant, l'home el va atacar amb un ganivet que duia a la mà i li va fer un tall al coll i un altre a l'abdomen, segons han informat fonts policials. El jove va ser atès en primer moment per la cambrera d'un establiment pròxim i posteriorment va ser traslladat pels serveis sanitaris a l'Hospital Universitario San Agustín, tot i que les ferides eren superficials. La mateixa víctima, però, ha explicat a les seves xarxes socials que el desenllaç podria haver estat molt diferent si no arriba a fer un  pas enrere quan l'home va treure el ganivet, ja que el tall es va quedar només a un centímetre de la jugular.

L'home va ser reduït i detingut minuts després de l'agressió

Després de l'agressió, l'home va continuar el seu camí amb el ganivet ensangonat en una mà i la corretja amb la qual portava lligat al gos a l'altra. L'agressor va continuar caminant fins a arribar a la carretera de Fernando Morán, on es va trobar amb dos agents de la Policia Local. Els policies li van demanar que deixés anar l'arma, però l'home s'hi va negar de manera reiterada i, fins i tot, els va arribar a amenaçar-los d'apunyalar-los a ells també. Finalment, els agents el van aconseguir acorralar entre dos cotxes que hi havia aparcats, moment en què un d'ell el va poder reduir i finalment se'l van endur detingut a les dependències policials.

Alguns testimonis que es trobaven al lloc dels fets en el moment de l'agressió a l'adolescent han apuntat que en els instants previs l'agressor ja s'havia mostrat amb actitud violenta, portava el gos sense respectar als vianants i havia tingut algun frec similar amb alguna persona que caminava per la mateixa vorera que ell. Segons la revisió mèdica que se li va fer a l'hospital després de ser detingut, l'home té una patologia mental i hauria atacat als nois sense cap motiu aparentment.