Atac masclista a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Un home ha ferit amb una arma blanca la seva exparella al mig del carrer de la ciutat metropolitana aquest dimecres al voltant de les quatre de la tarda. Els fets s'han produït a l'avinguda Salvador Allende, al barri de la Gavarra, segons ha informat l'ajuntament. Un cop va ferir la dona, que ha estat atesa en un centre hospitalari i ja està fora de perill, l'agressor es va autolesionar. La Guàrdia Urbana, en tenir coneixement dels fets, ha localitzat l'individu i l'ha detingut. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per tal d'esclarir els fets.

La dona està fora de perill i s'ha activat el protocol municipal

Aquest cas de violència de gènere en una de les principals ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, afortunadament, no ha acabat en un nou crim masclista. Fonts municipals han assegurat que la dona, després de ser traslladada a un centre hospitalari, es troba fora de perill i no es tem per la seva vida. Tanmateix, el consistori ha activat el protocol municipal d'actuació contra la violència masclista per protegir i acompanyar la víctima i la seva família. També ha anunciat que es personarà com a acusació particular. A més de condemnar l'agressió i s'ha posat a disposició de l'afectada tots els recursos de l'ajuntament disponibles.

L'arrestat per la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ja ha passat a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra, d'altra banda, han iniciat la instrucció dels fets, on la dona hauria rebut "diverses punyalades" al mig de l'avinguda Salvador Allende de la ciutat i ha resultat ferida. A Catalunya, després del desembre negre, van morir al gener tres dones per violència masclista i la policia catalana va recordar que hi ha 12.000 dones víctimes d'aquests actes de gènere i que nou d'aquestes són en risc molt alt de ser assassinades i, algunes d'elles, van amb escorta les 24 hores del dia.